Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 15 November 2012

USD/HUF kereszt

Fordultam! Elfogadom a tényeket. Nagyobb esélyt kell annak adni, hogy vége az ED-nek és már fordulat van, azaz a piac elérte a lokális mélypontját 210-nél,  ami egyben egy korábbi 4. hullám szintje, C így A ponton túlra jutott és egy ideális 50%-os korrekciós szinthez. Az ED-ből való kitörés időben ideális szinten történt, a mélypontról való fordulat az indikátoron is látszik, ami az ED-t is visszaigazolja. A felfelé jövetelnél a korrekciós trendcsatorna törése még nem valósult meg, itt inkább egyenlőre az a fő kérdés, hogy ZZ megy felfelé, vagy egy exp. flat b hullám, ami az első hullám korrekciója lenne. Az exp. flat korrekció 225-ig reális felette a ZZ. Amennyiben a nagy képen a lefelé jövetel, azaz C hullámmal egy második hullám készül el, akkor elmondható, hogy az első hullám első alhulláma is LD volt, azaz igaz lehet a fraktál szerkezet, más néven a különböző tf-n látható alakzatok ismétlődése.(később leírom, hogy miért gondolom, hogy ennek azért kevés az esélye)

USD/HUF kereszt napos chart (1):USD/HUF kereszt napos chart (2):


Nézzük mi következik a fentiekből. Először az exp. flat korrekció, ebben az esetben a következő alj, a flat a hullám alá érkezik, azaz valahová 217 alá. Ha ZZ, akkor mélyebb korrekcióval számolhatunk, ideálisan 216 vagy 214 alá, környékére. De nem is ez a lényeg. Amennyiben ED volt, akkor nagyon gyorsan eljut az alakzat kiindulási pontjára, illetve azon túl, jelen esetben 250 fölé. A lefelé jövetel cca. 120 nap volt, azaz a kiindulási ponthoz  42-60 nap alatt juthat el a piac, amiből 25 nap letelt! Ebből azonban az is következik, hogy a ZZ verzió nem lehet járható út mivel annak kialakulásához több időre van szükség. Azaz, ha továbbra is a nagyobb valószínűség mentén haladunk, akkor arra kell figyelni, hogy törik-e a flat verzió, egészen addig a fordulat megtörténtét kell feltételezni.

Megj.: Az ED futása még korlátozottan, de lehetséges, nem lehet elvetni.

A chartok csak a tegnapi nap adatait tartalmazza, a maikat még nem töltötte be a Markers.

E-star

Ránéztem az E-star grafikonjára. Óráson holnap esélyes egy emelkedés, főleg akkor, ha az első két órában sikerül 440 felett maradnia és nem néz be alá. Elképzelhetőnek tartok egy 1-2-1-2 szituációt, ebben az esetben holnap akár limitig 507 környékére is emelkedhet és további limites napok jöhetnek.

Órás E-star chart:
OTP

Régen írtam részletesebben az OTP-ről, ennek oka, hogy sem időm nem volt rá, sem pedig a papír mozgása nem mutatott olyan okot, ami miatt írnom kellett volna. Most időm is van és olyan mozgás következett be, ami indokolttá teszi a megszólalásom, sőt mindjárt sokkolni is fogom a longosokat! Ez most azt hiszem sokakat meglep, de semmi különös nem történt. Írtam, hogy van a fejembe bearish elképzelés is, amit folyamatosan figyelek, majd akkor fogok róla szólni, amikor indokolt lesz. Nincs ebben semmi meglepő, Elliott rendszerével foglalkozva nekem természetes, hogy sok lehetőséget futtatok egyszerre, még akkor is, ha nem teszem közzé. A következőkben bemutatom azt a verziót, amit elég régóta figyelek, sőt lehetnek olyanok, akik egy két fennmaradt csatorna rajzból következtethettek is erre az elgondolásra.

Íme a napos OTP chart:


A számozás gyenge része az emelkedés indulása április-május környékén. Nem megyek bele mélyebben, mert azt gondolom nincs értelme a lehetőségeket felvázolni hiszen csak egy alternatívát mutatok, aminél jelen helyzetben a kulcskérdések nem annál a pontnál vannak, lehet, hogy ez lesz, de az is lehet nem, a lényeg a kulcsszintnél dőlhet el, mert onnan lesz érdemes követni ezt a verziót. Az egyik ilyen kulcsszint az októberi alj, aminek átlépése ténylegesen az első helyre repíti ezt az elképzelést. Amit az ábrán jelöltem azaz, hogy a lehetséges ED harmadik hulláma egy dZZ-vel véget ért, onnan, azaz az októberi csúcstól egy negyedik hullám jött le és tart délnek. Ennek a hullámnak a b hulláma érhetett ma a csúcson véget és onnan a piac egy c hullámban esni fog, célár 3.700 környékére tehető, mert ebben az esetben a negyedik hullám a hulláma pontosan megegyezne c hullám hosszával, ami a ZZ-k többségére igaz. Mivel a hullám meredek és nehezen számozható volt, ezért c vonatkozásában vagy egy ed-t, vagy egy jól számozható impulse hullámra fogadnék a legnagyobb eséllyel. 

Jogos a kérdés, hogy hirtelen átálltam a bear oldalra? Nem, de a három hullám után az aljtól logikus feltevés ennek vizsgálata. Itt le is zárom ezt a verziót, a lényeg, hogy érdemes most erre a verzióra is figyelni.

Visszatérve a tegnapi elemzésre azt látom, hogy a rajz szerinti v hullám valóban megnyúlt, de zárásra a jelzett célzóna tetejére ért vissza a piac.

OTP órás chart:


Az RSI mozgásából inkább arra adok nagyobb sanszot, hogy itt további emelkedés jön a korrekció után és egy záró ED harmadik hullámát, vagy kisbetűvel egy impulse 3/3 hullámát fogjuk majd tovább felfelé látni. Azért a kisbetű, mert nem látszik 5 hullámos szerkezetnek a korábbi emelkedés, de a sok  szünet miatt veszhetett el adat. 4050 alá való benézéssel ezt a verziót már elvetném, ezért lesz érdekes a következő napok mozgása. 
Órás alapon RSI már a bull zónából fordult vissza, ezért nem gondolom, hogy hirtelen most beesne a bear zónába, azaz innen nagyobb eséllyel emelkedésre kell adnom a voksom. 50-51 erős támasz.

USD

A jelenlegi helyzet: