Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 8 October 2012

OTP - gyors

Egyenlőre a csatorna közép még mindig fogja az esést, ráadásul a bear ellenállás körül mozog az indikátor értéke. RSI alapján további esésre számítok, ideális szint lehet a bejelölt rész elérése, de előtte MA9-re ráfordulva egy horog kialakítása is szoba jöhet. Az ed verzióhoz kapcsolódó gyors esés elmaradt, ami volt az nem elég, ezért elképzelhető, hogy rosszul jelöltem ki az ed-t.

OTP órás chart:


Órás alapján itt van helye egy kis emelkedésnek még, azaz a 15' charton megrajzolt célzóna elérhető lehet.

OTP 15' chart:


A játék kedvéért, percesen el tudom képzelni a következő mozgást:


Aki régóta olvas az tudja, hogy ezen a tf-n nagy a hibázás lehetősége, csak óvatosan, tényleg csak a játék kedvéért teszem fel...

Bux - gyors

Felteszem a bux napos és órás ábráját is.





OTP - gyors


Nyitás réssel lefelé, a kis tf-es feltételezett ed kiindulási pontjáig, ami nagyjából a csatorna közepe. Ez rövid távon akár foghatja is az esést. Egyenlőre abba az irányba mutat, hogy valamilyen csúcsot - jó esetben a számozás szerintit - láttunk pénteken. A csatorna közép órás elesése órás bear piacot vetít előre.

CET 9:25

Közben előkerestem a július 7-ei ábrát. Egyenlőre szépen hozza a felvázolt - tréningen ismertetett gyakorlat szerinti - elképzeléseket. Igen, ez az egyik verzió, a nagy esés pont ellentéte következett be. Közben a napos ábrát szemlélve egyre gyakrabban gondolkozom el azon, hogy ez a felfelé kör tavaly szeptembertől nem ED lehet, hanem valamiféle kombináció. A különböző piacok esetében a fordulatot közel egy időben várom. Az amerikai piac vonatkozásában sok a kérdés, más más elemző eltérő elképzelésekkel rendelkezik és olyan a szituáció, ami nem segít. Az említett tréning gyakorlat, valamint az ékek vonatkozásában - minden jel szerint saját felfedezésem - időbeli kitörésére vonatkozó jövőképem alapján, az SP-ben látható éket nem tekintem véglegesnek, abból sokak várakozásával ellentétben nem lefelé, hanem felfelé várok egy kitörést a későbbiekben (OTP-hez hasonló leszúrás, majd északnak elszállás belefér). Azaz további emelkedésnek van helye, a kérdés ami azonban foglalkoztat ennek az időbeli helye. Az ED időben nagyon elnyúlna, hiszen még csak a harmadik hullám közepén lehetünk, ugyanakkor a deviza piacokon nagy eséllyel egy 4. vagy 5. hullámban vagyunk, ez időben sokkal gyorsabb lefutást vetít előre. A helyzet megoldása hónapokra szóló kiváló belépési pontokat adna, de jelenleg csak filozófiai kérdés...  

OTP hetes chart:


Közben OTP támaszok előtt van, szerintem a spike ellenére egyenlőre megáll az esés, egy kis emelkedés jöhet. 15' charton fordulós jelzés, illetve RSI a bull támasz zónája előtt, ha 9.30-ig maradunk ezen a szinten, most 4110, akkor egy kis korrekció felfelé belefér.

CET 9:32 15' chart:




CET 9:35 15'

Az esés karaktere inkább a hullámra emlékeztet, de a hétvége, az ED miatt ezt nem merem állítani, akár első hullám is lehet. Berajzoltam a célzónát, ami egy ideális korrekciós szint lehet, de csak abban az esetben, ha kis tf-n ZZ megy felfelé, ezt azért írom, mert ilyen szituációkban az OTP szereti megjátszani a flat korrekciót, azaz egy alacsonyabb retrace szint után esik egy nagyot.

OTP 15' chart:
CET 9:42 5'

Kisebb tf-n megrajzoltam az ed-t és számoltam egy időbeli elvárást az alakzat elérésének vonatkozásában. Nagy eséllyel a rajzolt célzónába, vagy alá érkezik a piac időben is, térben is.

OTP 5' chart:


CET 9:42 5'

Közben úgy látom, hogy nőt az alacsony retrace esélye, vagy a korrekció a hulláma lesz 3-as szerkezet, inkább az előzőre fogadnék, nézzük a báziscsatorna tetejének elérése után mi történik.

CET 9:52 1'

Közben lementem kisebb tf-re, lehet egy ld vagy ZZ megy felfelé, azaz a korrekciónak nem lesz vége a báziscsatornánál, a nagyobb tf-n jelzett szint, kb 4.140 elérhető lehet.

USD/HUF kereszt

Talán egy kis forint erősödés még belefér, de ha további erősödés következik, akkor azt kell mondanom, hogy a 4. hullám végét kijelölte a piac. Mutatom közelebbről.


A korábban felrajzolt célzóna elérésére kicsi az esély. A távolabbi kép alapján nagyobb esélyét látom eggyel kisebb fibo szint elérését, feltéve persze, ha még nincs kész a negyedik hullám, mert ha készen van, akkor hamarosan látunk egy talán történelmi mélypontot.