Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 12 March 2019

GBP/USD

Havi tf-n van egy formálódó long setup, sem megerősítés, sem trigger nem érkezett még rá. A jelölt kritikus szint felett gondolnám ezen a tf-n, a jelenlegi információk szerint longnak a keresztet. Célzóna a jelölt sárga téglalap, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy előtte van egy nagyon erős ellenállás, ha jól emlékszem a Brexit szavazás után tört le az a szint, érdemes evidenciában tartani.

GBP/USD havi chart:


Fenntartásaim a setuppal kapcsolatban először is az, hogy a korábban mutatott HS célárat szerintem csak határeset formájában érte el, másodszor, hogy a mutatott EUR/GBP triggelt setup kapcsán nem áll össze a fejemben a kép (a setup tévedhet is, szokott is), még akkor sem, ha itt font erőre gondolok és ott is. Persze ez lehet annak az oka, hogy nem mélyültem el eléggé a keresztekben.

A hetes szintén longosnak tűnik, még akkor is, ha egy kisebb lekör még benne lehet (c hullám), de a tető kivétele után a jelölt célár elérhető, annál is inkább, mert setup mutat oda. Ha jól látom, ez pont a kritikus zóna havi charton.

GBP/USD heti chart:


A napos elemzését egyelőre evidenciában tartanám. Olyan egymásnak ellentmondó nagy gyertyák vannak, ami az elemzés hatékonyságát nagyban rontja, kell várni két napot, hátha valami kiderül a charton is, az angol Parlamentben is.


Bét - reggeli kitekintő

Bux:

A tegnap felrakott m15-ös célzónát elérte a piac, egy kicsit túl is húzták rajta. Várakozásom, hogy innen délnek fordul és a jelölt zónáig legalább eljut az index, ha időt kell hozzárendelnem, akkor a délelőtt folyamán, még ebéd előtti időszakra gondolnék elsősorban.

Bux m15 chart:


OTP:

Zárásban picit túlhúzták az ideális korrekciós szinten, amennyiben lefordul bear setupot alakít ki, a setup triggere lejjebb található, triggerelődés esetén pár száz pont esés gond nélkül belefér. A tegnapi záró felett zárás óráson elérhetővé tenné a 12.350-es szintet (short certi kiütési pont).

Nyitás: 11970-12.000 közötti zónában gondolkozom (elképzelés), a zóna elérését követő pa iránymutató lesz a mai napra.

Richter:

Bull setup, egyelőre csak kis tf-n, ha sikerül a nagyobb tf-ket is behúzni, akkor egy oldalazó/sávos korrekció után az 5600-5700-as zónát elérheti (nem pontos, hozzávetőleges szintek), ami a hetes bear flag visszatesztjének vagy annak a próbálkozásnak is megfeleltethető lesz. A charton rajzoltam egy lehetséges mozgást.

Richter hetes chart:


Kisebb tf-n, azaz a mai/holnapi nap az 5350-5420-as zóna elérésére számítok. A délelőtt, illetve az első órák folyamán inkább egy oldalazásra (ex has: 5270-5330 között), majd dél/délután az említett zóna megcélzására.

Mtelekom:

Az Mtelekom esetében 465-466 elérésére nagy eséllyel számítok, számomra a zóna utáni mozgás lesz mérvadó. Short setup, trigger nélkül, ami két tf-n is megjelent. Az egyik - triggerelődés esetén 454-456 zónára mutat, de ennek elindulása triggerlhet egy másik - nagyobb - tf setupot, ami bő 10 ponttal mélyebbre határozza meg az elérhető min. zónát. 464-462 alá zárás óráson lehet a magasabb magabiztosság megerősítése.