Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 30 October 2010

Az utolsó töltényig....

Miért van az, hogy számos jel ellenére még mindig fenntartom és hiszek egy rövid bullish verzióban? Sok fundamentális adat utal arra, hogy nagy baj van a gazdaságban és az eddigi intézkedések csak a tüneti kezelésre voltak jók. A munkanélküliségi ráta nagysága, az államadóságok növekedése és lassan annak kezelhetőségének határai való rálépés nem támasztják alá ezt a nagy optimizmus, nem is beszélve a ketyegő bombáról (CDS - Credit Default Swap) amin ülünk. Már a kockázati felárak további növekedése is jelentős problémákat okozna a világgazdaságban, de mindez eltörpülne a pusztitó és minden elsöprő "CDS cunami" mellett.

Miért, mégis miért? Mert hiú ábránd azt gondolni, hogy a gazdaságpolitika irányítói nem tesznek majd meg mindent, annak érdekében, hogy elkerüljünk egy újabb válságot. Csakhogy a munició elfogyott, sok lehetősége nincs a gazdaság irányítóinak kezében. A gazdaság élénkítésére, a gazdaságba pumpált dollár milliárdok csak átmeneti javulást hoztak, a legnagyobb problémát a munkanélküliség csökkentését és a pénzügyi piacok bizalomvesztésének problémáját nem sikerült orvosolni és közben totális adósságcsapdába kerültek a nemzetállamok.  Letolt gatyával várjuk a válság újabb hullámát....

Az utolsó töltény...
Véleményem szerint a FED jövő szerdai ülésén ellövi az utolsó töltényét, felhasználja az utolsó lehetőségét a gazdaság élénkítésére, nem véletlen, hogy a  világsajtó is óriási várakozásokkal tekint rá. Ez akár adhat egy utolsó lökést a piacoknak, majd elindulhat a profit realizálás... és erre az Elliotos szerkezet is készen áll.

folyt. köv.

Sajnos rendszerfrissités van a Brokerem rendszerében kedd reggelig, ezért nem tudok semmiféle ábrát feltenni...