Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 26 June 2011

26. heti várakozások

Több elemzést tettem fel a hétvégén, hogy ne kerülje el a figyelmeteket:

CHF/HUF kereszt
OTP - Charlie ábráival kiegészítve
Richter
MOL

A bux elemzés is érkezik, de még töröm a fejem a megerősítő, illetve gyengítő jeleken...

Mol várakozás - 26. hét

A napos ábrát nézve, nálam még nem teljesült az elvár célzónába érkezés. A jövő héten várom, hogy a Mol mutasson egy új low-t.

Mol napos chart:






Ha megnézem az órás ábrát érdekes jelenséget látok rajta. Amennyiben az árfolyam nem éri el a 21.450-et, akkor esélyes, hogy egy gyors menetben meglesz a célzóna. Pénteken csak a záró ár adhatott egy kis reményt az esés elmaradására, de szvsz a MOL és az OTP közös erővel a Buxra is hat majd.

Mol órás chart:



Richter - vajon mi következik?

Ha az árfolyam 36.500 előtt lefordul, akkor további lendületet kaphat lefelé a papír.

Richter napos chart:



OTP várakozás - 26. hét

A hetes és napos ábrát veszem elő, ahol két különböző elképzelést mutatok be. Az egyik egy C pozíciójában álló ED, a másik egy komplex korrekciós szerkezetet. (az nem tudom, hogy a kettő lehet e egy, csak más tf) Nem tudom megmondani melyik lesz a jó, egyenlőre. Pontosan ugyanaz a kérdés még mindig itt is, ami a buxnál. A tavaly márciusi csúcsot minek értelmezzem.

Ha hetesen egy nagy piros C-t várok és az ED lesz, akkor a minimális elvárás, hogy a piros A ponton túl mutasson, azaz a papírnak még emelkednie kell hosszabb távon, mert a korábbi csúcs fölé kell minimálisan mennie. Az OTP-nek egy nagy száguldás után nagyjából 7.400 környékén kellene landolnia ehhez az értelmezéshez. Érdekes, pont ott van egy FIBO szint! Komoly bull piac lenne...
A fenti értelmezést erősítené, ha a jövő héten egy esésben nagyon erős forgalom következne be, mivel ez nem történt ezen a héten meg, ha fenti értelmezés igaz, akkor jövő héten újabb mélypontot kell látni, de hetes ábrából erre vonatkozó célárat nem tudok mondani, mert túl nagy a tf, ilyen szűk időszakra vizsgálva. 

OTP hetes chart:



Ha a napos ábrát vizsgálom, akkor egy komplex korrekciós szerkezet mutatkozik meg. Amennyiben az OTP sajátosságait is figyelembe veszem, akkor itt 5.525 környékére mutatna a jövő hét elején a céláram, ami az igen nehezen értelmezhető órás alapján számolt 5.400-5.550 közötti tartományba esik. Jelenleg a piac a Bollinger szalag alján és a 200 napos mozgóátlag alatt egy picivel tartózkodik. (cca. 5.632)

OTP napos chart:

A fentiek alapján a várakozásom, hogy hétfőn (kedden) új low-t láttunk, mely nagy eséllyel 5.520-5.550 között fog beteljesedni. (szélesebb zóna 5.400-5.632, melyet pénteken zárásban elért), majd innen korrekció kezdődhet (vagy emelkedés).
A papír nagyban függ a CHF árfolyamától, láthattuk, hogy a CHF elérte a célzónát, naposon fordulat jöhet a következő napokban, ha pedig a CHF gyengül, az az OTP-t erősíti. Ne felejtsük el csütörtökön hó, negyedév és félév vége! Az "álmoskönyvek" szerint ez erősíti az árfolyamokat! 
Ami pedig külön érdekesség, hogy az OTP esetében 3 hullámban erősödést várok, a CHF esetében 3 hullámban erős korrekciót. All the same time?

CET: 06.26 18:14

Charlie feldobott néhány ábrát a megjegyzések rovatba, azért, hogy ne kelljen átlinkelni csatolom ide. (remélem inkább örül neki, mint megharagszik:o)