Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. június 26., vasárnap

26. heti várakozások

Több elemzést tettem fel a hétvégén, hogy ne kerülje el a figyelmeteket:

CHF/HUF kereszt
OTP - Charlie ábráival kiegészítve
Richter
MOL

A bux elemzés is érkezik, de még töröm a fejem a megerősítő, illetve gyengítő jeleken...

Mol várakozás - 26. hét

A napos ábrát nézve, nálam még nem teljesült az elvár célzónába érkezés. A jövő héten várom, hogy a Mol mutasson egy új low-t.

Mol napos chart:


Ha megnézem az órás ábrát érdekes jelenséget látok rajta. Amennyiben az árfolyam nem éri el a 21.450-et, akkor esélyes, hogy egy gyors menetben meglesz a célzóna. Pénteken csak a záró ár adhatott egy kis reményt az esés elmaradására, de szvsz a MOL és az OTP közös erővel a Buxra is hat majd.

Mol órás chart:Richter - vajon mi következik?

Ha az árfolyam 36.500 előtt lefordul, akkor további lendületet kaphat lefelé a papír.

Richter napos chart:OTP várakozás - 26. hét

A hetes és napos ábrát veszem elő, ahol két különböző elképzelést mutatok be. Az egyik egy C pozíciójában álló ED, a másik egy komplex korrekciós szerkezetet. (az nem tudom, hogy a kettő lehet e egy, csak más tf) Nem tudom megmondani melyik lesz a jó, egyenlőre. Pontosan ugyanaz a kérdés még mindig itt is, ami a buxnál. A tavaly márciusi csúcsot minek értelmezzem.

Ha hetesen egy nagy piros C-t várok és az ED lesz, akkor a minimális elvárás, hogy a piros A ponton túl mutasson, azaz a papírnak még emelkednie kell hosszabb távon, mert a korábbi csúcs fölé kell minimálisan mennie. Az OTP-nek egy nagy száguldás után nagyjából 7.400 környékén kellene landolnia ehhez az értelmezéshez. Érdekes, pont ott van egy FIBO szint! Komoly bull piac lenne...
A fenti értelmezést erősítené, ha a jövő héten egy esésben nagyon erős forgalom következne be, mivel ez nem történt ezen a héten meg, ha fenti értelmezés igaz, akkor jövő héten újabb mélypontot kell látni, de hetes ábrából erre vonatkozó célárat nem tudok mondani, mert túl nagy a tf, ilyen szűk időszakra vizsgálva. 

OTP hetes chart:Ha a napos ábrát vizsgálom, akkor egy komplex korrekciós szerkezet mutatkozik meg. Amennyiben az OTP sajátosságait is figyelembe veszem, akkor itt 5.525 környékére mutatna a jövő hét elején a céláram, ami az igen nehezen értelmezhető órás alapján számolt 5.400-5.550 közötti tartományba esik. Jelenleg a piac a Bollinger szalag alján és a 200 napos mozgóátlag alatt egy picivel tartózkodik. (cca. 5.632)

OTP napos chart:

A fentiek alapján a várakozásom, hogy hétfőn (kedden) új low-t láttunk, mely nagy eséllyel 5.520-5.550 között fog beteljesedni. (szélesebb zóna 5.400-5.632, melyet pénteken zárásban elért), majd innen korrekció kezdődhet (vagy emelkedés).
A papír nagyban függ a CHF árfolyamától, láthattuk, hogy a CHF elérte a célzónát, naposon fordulat jöhet a következő napokban, ha pedig a CHF gyengül, az az OTP-t erősíti. Ne felejtsük el csütörtökön hó, negyedév és félév vége! Az "álmoskönyvek" szerint ez erősíti az árfolyamokat! 
Ami pedig külön érdekesség, hogy az OTP esetében 3 hullámban erősödést várok, a CHF esetében 3 hullámban erős korrekciót. All the same time?

CET: 06.26 18:14

Charlie feldobott néhány ábrát a megjegyzések rovatba, azért, hogy ne kelljen átlinkelni csatolom ide. (remélem inkább örül neki, mint megharagszik:o)