Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 18 November 2012

OTP

Az órás mozgás nem tetszik, a bekarikázott szakaszt nem hiszem el hogy 2. hullám, márpedig ha az nem második, akkor a további esés irányába mutat hosszabb távon. (Megj.: mehet felfelé egy c hullám, ha az flat).

OTP órás chart:


Lehetséges, hogy ez lesz a mozgás?


Eljött az idő, hogy a múlt héten felrakott alternatív verziót szorosabban kezdjem el figyelni, nőtt az esélye!

OTP napos chart:


USD/HUF

Próbálok fogást találni a dollár forint kereszt mozgásában. Nagyjából 51-49% annak a megítélése, hogy az ED készen van, illetve annak, hogy még nincs. Legutóbb írtam, hogy a tények abba az irányba hatnak, hogy az ED kész, a mostani hezitációnak az az alapja, hogy flat B-nek feltételezett hullám, amennyiben valóban az, nem maradhat így. Jelenleg csak 5 hullám ment felfelé, egy flat B hulláma pedig vagy ZZ (3 hullám) vagy dZZ (7 hullám). Erős ellenállás található 225-nél. A jelölt 0-5 esés 38%-a, a 2-5 esés 50%-a. továbbá ott húzódik az exp. flat b hullámának maximum értéke. Ebből következően nagyon erős ellenállásnak kellene lennie, de valóban az? A charton szagatott vonallal berajzoltam 3-5 trendvonallal párhuzamos szakaszt, ha azon átlép az árfolyam akkor nagyon nagy eséllyel nem lehet 4. hullám, mert akkor már széttartó lenne a diagonál, amit nem hiszek el. A második hullám az első 61,8%-át vette vissza. A harmadik megnyúlt hullámnak 4 csak a 23-as és 38-as fibo közé jutott, nem lehetetlen, de általában jobban tart valamelyik ismert Fibo szinthez, ugyanakkor továbbra is az a problémám, hogy nekem kevésnek tűnik. Az ED-k a legritkább esetben érnek véget az 1-3 trendvonalon, vagy fölötte vagy alatta, az ábrán pont ott ér véget. 
Elővettem az összes rendelkezésre álló szakirodalmat, közte Cimballi füzetét, a tréning jegyzeteket, Prechter könyvét, de továbbra is csak a kétségek maradtak, nem találtam bennük olyan információt, ami segített volna és elmentem volna mellette. A végleges döntés a következő naposon is jól látható két egymást követő esés fogja - talán - eloszlatni.

USD/HUF kereszt napos:



E-star

Kezd nem tetszeni az E-star mozgása. Kennedy szavai, mely szerint az 1-2-1-2-1-2 szituációkba nem hisz egy charton a kép alapján rögtön eszembe jutott. Lehetséges, hogy a korábbi elképzelés lesz a jó? Azaz további esés jön? Meglátjuk, ha a 420-as aljat kiveszi, ez a valószínűbb felállás.

E-star órás chart:


Bux

Régen tettem fel bux grafikont. Most megteszem.

Bux napos grafikon:




Napos charton én egyedül azt figyelem, hogy a 38-40-es RSI zónát képes-e átvinni a piac és ha igen hogyan teszi mindezt. Az utolsó gyertya még nem végleges, ezért a pénteki leszúrást még nem lehet elkönyvelni. Az sem okozna különösebb törést, ha 2-3 gyertya erejéig alámegy.
Várnék egy felpattanást, kb. 50 környékére, majd újra dél és esetleg  divergencia kialakulása, azaz az árfolyam új aljra menne, de RSI már nem.

Bux órás grafikon:


Órás charton arra szavaznék, hogy a piacot a pénteki alj megfogta, felpattan a célzónába. Alacsony retrace szintbe jobban hiszek, azaz a 23-as fibóban, mivel az az eggyel alacsonyabb 4. hullám szintje, de ez nem zárja ki a 38-ast. Szerintem esélyes a mostani korrekcióban egy exp. flat kialakulása annak ellenére, hogy ez nem hozza a váltakozás elvét. Várhatóan  csütörtökig elhúzódhat a negyedik hullám (akár még tovább is) Szerintem lesz egy-két unalmas nap, kicsi volatilitás mellett.