Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 2 January 2012

OTP - gyors 2

Jelölés szerint szépen mutatkozik óráson egy ék. Ha figyelmesen megnézi valaki az oszcillátorokat, akkor láthat óráson egy kialakuló bearish slingshotot, azaz hirtelen, nagy esés lehet a levegőben, ha a következő órákban nem szedi ki a piac a korábbi csúcsot. ( az eladási jelzés még nem született meg, de 1-2 órán belül meglehet)

OTP órás chart:



OTP - gyors

Csak egy elgondolás!

OTP 5' chart:


CET11:07

OTP 1' chart:


OTP órás chart:


OTP 1' CET 11:22


OTP várakozás - 2012 I. hét

A hetes ábrával kezdem az új év első elemzését. A charton látszik, amit már régen tudunk, hogy egy impulse szerkezet jött lefelé, majd egy korrekció indult el, melynek a végét láthatjuk. A FIBO time jelzése szerint közel lehet (vagy volt) a forduló pont. (A) és (B) pontot már kijelölte a piac, a fő kérdés, hogy a (C) ponttal is megtette e ezt. A hetes ábra alapján nem lehet egyértelműen ezt kijelenteni. Kicsivel nagyobb eséllyel az mondanám, hogy még nem tette meg, mivel (A) pont végpontját még nem haladta meg (C) és az ábra alapján nem running flat korrekcióról beszélünk. Kicsi eséllyel már láthattuk a csúcsot és irány dél.

Összefoglalva: Hetes alapon, ha van is nem sok teret mutat az ábra felfelé, de azt gondolom, hogy talán a következő két hétben még van egy esélye annak, hogy rúg egyet a bika. Mindenesetre az biztos, hogy egy bear fordulat előtt, (kis eséllyel közben) lehetünk. Hangsúlyozom ez hetes alapon mondom, hetes charton egy méretes felszúrás anélkül beleférhet, akár pár napon keresztűl, hogy a megállapítást felülírná.

OTP hetes chart:


A nagy kép mindig felülírja a kisebbet, ez alapszabály. Miért mondom ezt, mert van egy régóta eldöntendő kérdésünk, vajon hol van intermediate (B) pont. A hetes ábrán bekarikáztam pirossal. A gyertyák alapján talán nagyobb eséllyel a második mélypontot mondanám, az első gyertya egy hosszúlábú doji, ami nem kapott megerősítést és egy testes fekete gyertya követte. Azaz esélyes lehet, hogy intermediate (B) pont az eddig alternatívaként jelölt helyen van és a záróalakzatunk csúszik egyet hátra.

Miért fontos ez? 
Mert teljesen más irányt vesz a vizsgálódásunk a napos ábrán. Ha az alt számozást nézzük, akkor intermediate (C) hullám esetében egy normál ED lesz a megoldás, egy összetartó ék, ami számunkra nagyon jó lenne, hisz jó beszállási pontokat kínál. Ez a verzió ad a bikának még egy esélyt, ami azért érdekes, mert a tömeg már az esésre játszik... Az ék vastag kék vonallal az ábrán.

OTP napi chart:


Az esés szerkezete, mint említettem inkább korrekciós, mint impulse, maximum egy LD jöhet számításba. (3500-ról). Nem tudom biztosan állítani, hogy melyik eset lesz, ami bekövetkezik. 

Lehetőségek:
  1. Expandig Ending Diagonal, aminek vége, feltételek teljesültek, esés következik, egyedül egy felfelé korrekcióban lehet bízni
  2. Expanding Ending Diagonal  nincs még vége, dZZ lesz a záróalakzat 5. hulláma, megyünk még egy kört felfelé
  3. Ending Diagonal még folyamatban - jelenleg a 4. hullámban megyünk lefelé és jön egy felfelé kör, ami akár ki is szúrhat az ék felső szára fölé, majd egy komoly esés indul (hagyományos TA szerint "kés")

Az első verziónak a problémája, hogy 1< 3 < 5 nem teljesült, de ez nem feltétel, csak vezérlőelv. 

A második verzió problémája, hogy a nagy képen inkább egy teljes hullámra hasonlít, mintsem egy dZZ középső összekötő hullámára a mostani lefelé jövet.

A harmadik verziót eddig csak altként kezeltük, az induláskor nagyon kétséges volt az intermediate (B) pozíciója miatt.

Nézzük az órás ábrát!

OTP órás ábra:


Alacsony a forgalom, a lefelé jövő szerkezet inkább korrekciós, hiszen az impulse hullámot könnyű felismerni. Az egyedüli esély, ha LD-vel fordul a piac, de Charlie szavaival élve, az biztos nem lesz, mert, ha menet közben arra gondolunk, akkor soha nem jön be. Ezek szerint marad az, hogy korrekcióban vagyunk. Az ünnepek miatt természetes, hogy lelassul a piac, erre számítottam is. A következő napok sokat fognak mondani a jövőre vonatkozóan. 

Mikor tudjuk kimondani, hogy valamely verzió megbukott. Az expanding ED-knek biztos vége, ha az ék alsó szárát átvitte a piac. Az ED-ről (3. verzió) ezt nem mondhatjuk el, mivel a 4. hullám végpontja nincs mindent kizáróan kijelölve, tehát egy dologban lehetünk biztosak, ha a piac átviszi 2.975-öt, mert akkor nagy eséllyel vége ennek a lehetőségnek is. 
Érdemes megemlíteni, hogy mi történne, ha LD jönne lefelé? A piac csinál még egy kört lefelé, majd éles fordulatot vesz, hiszen az LD-nek magas a korrekciós szintje (kivéve a hullám esetében, mert ott jöhet "lapos" b is, alacsony retracet elérve). 

Kis tf-n figyelve a pénteki felfelé mozgást, esélyesnek látok egy felfelé tartó motive szerkezetet, egy diagonált, egyenlőre csak figyelem, de ha igaz, akkor egy lefelé mutató nyitás lesz, támasz 3.150, ahonnan egy emelkedés indulhat.

OTP 5' chart:



Túlságosan bonyolult az elemzés, nem érted a jelöléseket, nem vagy tisztába a fogalmakkal? Ebben segítünk Neked az építőelemek alapozó tanfolyamon. Link Az egynapos tanfolyam kedvezményes ára jelenleg 15.000 Ft.