Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 19 January 2011

SP - hangos gondolkodás

Hetes ábra:




Rendben megvan a jelölés szerint az 5. hullám, azonban nem ideális retrace szinten fordulna a piac, ezt jelenleg nem tudom feloldani, korrekció után újból emelkedhet a piac (?), vagy a B hullám fog felcsapni odáig (?)

Együttállás-röviden

Cimballi blogjában szerepelt, hogy a nagy mozgások elindulásakor az indexek összeállnak és egyszerre tudnak mozdulni egy irányba. Emlékeim szerint azt írta, hogy az a nagy esésnél, amire Prechter is gondol, ilyen jellegű  együttállás valószínű.(sajnos nincs időm megkeresni)

1) SP egy fordulat előtt állhat.
2) CHF/HUF csinált egy 1. és egy 2. (61,8%) hullámot, kész az emelkedésre (ha a tőzsdén megszűnik a bizalom, vagy csökken az a CHF erősödésével együtt jár)
3) EUR/USD is fordulat előtt állhat (remélem az EUR gyengülés, Dollár erősödés,mert ez illik a képbe)
4) BUX ideállis fordulós szinten
5) OTP szintén

01.20 7:28 Az SP nem ideális retrace szinten van (1.350 környéke lenne)
                  A Brent kőolajnak szintén szüksége van még egy kis emelkedésre (61,8%-hoz)

01.20 10:17 Fordulat közelében lehetünk, de néhány index/részvény két ideális szint között fordult le tegnap. Nekem ez azt sugalja, hogy lehet itt még meglepetés....Óvatosan!

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 3. hét III.

Először ma a megjegyzésben megjelentekre reflektálva.
Pirossal jelöltem az első hullámot lefelé, majd láttuk felfelé egy hullámot  78,6%-os retrace szintig. A mozgásra három verzió lehetséges:

1) a 2007-es csúcstól való esés, majd korrekció A és B hullámát láttuk eddig és most jön a C felfelé, akár 30.000-ig (5-3-5 szerkezet) ezt együtt kezelem azzal, hogy most csak egy oldalazást látunk Alt IV.
2) A pirossal jelölt ciklus esetében, akár egy sideways hullámot is láthatunk, azaz visszamehet a 78,6%-os szintig - erre utaltam a megjegyzésben, ez akár egy komplex A-B-W-Z-A-B-C korrekció is lehet (!)
3) Nem jelöltem számmal, de a mostani emelkedés csak a kék korrekció C hullámának 2. alhulláma, irány dél, remélem világos.

Én egyenlőre a harmadikra adok nagyobb esélyt.

Hetes chart:


Ha a napos chartot nézem, ott minden az előzetes várakozások szerint, a kék szaggatott vonal mellett ment a piac. Egy dolog zavar, megjelent két rés, kitörési és szökési (?), sajnos erre vonatkozóan nem találtam még szakirodalmat, ezért nem értek hozzá, de azt hiszem, hogy ebben esetben egy rés még hiányzik, ez a kimerülési rés. 
A mai nap óráson megjelent egy fordulós jelzés, ha holnap esik és az imént jelzett második rés is visszatöltésre kerül, akkor azt gondolom, hogy jöhet az esés.

Napos chart:


Ha az órás chartot nézem, akkor a bizonytalanságom még nagyobb. Nem tudom, hogy valóban triagonál lesz e, vagy egy erős bika trend 61,8%-os A szintű C hullámával véget ért a korrekció. A bika trendet egyedül a 22.600-as szint alá történő markáns beesés oldja fel.

Órás chart:


A bux index elért egy ideális szintet, innen jöhet egy lefordulás. Holnapra csökkenést várok, ha réssel nyitna ismét, abba nem szeretnék belegondolni .o)

Bux1112

Fordulós jelzés a gyertyában, de nem ideális szinten! A leszúrás, illetve a termék speciális volta miatt (nincs elég adat szerintem még a termékről), inkább a fő indexhez nyúlok vissza és az akár készen is állhat az esésre.

Órás chart: