Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 23 April 2020

Reggeli KV mellől (HUF)

Forint: Végre jött egy határozott fehér gyertya négyóráson, melyet egész héten vártam. Lassú mozgással fordult, ami inkább korrekciós mozgásra utalt, mint a nagyobb trend visszatérésére, ami szembe menne az elsődleges elképzelésemmel, mely trendszerű mozgással és forint gyengüléssel járna. EUR esetében a célzóna 371-373 és a 380 környéki szint, dollár esetében 350 és a 363-as szint környéke lenne, melyeket majd az újabb és újabb gyertyák megjelenésével újra kell számolni, ellenőrizni, hogy a piac tartja -e magát az elképzeléshez.

EUR/HUF elérte a minimálisan elvárt zónát, ahogy az USD/HUF is,  ez volt a minimális elvárásom még korrekció esetében is. Aki profitrealizálás híve, forint erősödésében (és a Jegybankban) hisz, annak a zóna kilépési lehetőség. 

Nem szükséges, de lehetőség a további emelkedés előtt a piros támasz visszatesztelése.

EUR/HUF:

(A charton látható pozíció technikai hiba miatt van, pénteken egy véletlen mozdulattal lezártam 
a longot, melyet újranyitottam, nagyjából 0,4R szinten)

USD/HUF:





A mozgás előtt az alábbi gondolatokat fogalmaztam meg:





Az elképzelésre kisebb tf-n long setup is keletkezett, mindkét termékben  nagyon hasonlóan. 

A jelenlegi példa is mutatja, hogy bár Elliott képes segíteni a kereskedőt, megfelelő belépési jelzés és trade management nélkül nem lehet önmagában kereskedésre használni. Fontos egy megfelelő kereskedési rendszer kialakítása. Határozott véleményem, hogy az R-ekben való gondolkodás nagymértékben megkönnyíti azt az utat, amit a végcél elérése érdekében a kereskedők bejárnak. 
Jelen esetben még korrekcióban is, stílustól függően 2, illetve 4R körüli szinten van a pozíció és további potenciál arra, hogy magasabb szinteket is elérjen a pozíció. Ha valaki agresszív stoppal lépett pozícióba, az most 4R-nél tart, ha van egy évben 100 hasonló lövése, akkor 20%-os találati arány mellett lesz zero a kereskedési egyenlege, ami azt jelenti, hogy 80%-ban hibázik. 79%-os hibánál, bár alig láthatóan, de már nyereséget termel. A technikai elemzés pedig pontosan erről szól, nem egy tradenek kell jónak lennie, nem ott kell nyerni, hanem a tradek összességén!