Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 5 June 2011

Bux1112 folytatás


Várakozás: Még tartom a másfél hete felrakott ábrát, mert nem tudom, azt mondani, hogy láttuk a tetőt 23.800-nál. Amíg a piac mást nem mutat, addig arra számítok, hogy legalább egy felszúrás erejéig, de sokkal inkább - óráson - egy belezárásig, 23.900-24.000 közé érkezik. (ha túl menne rajta, akkor a felső kék vonal alá 24.400-ig elmehet - ennek kicsi esélyt adok)

A célár után lefordulás, pontos szerkezetet nem tudok mondani, de nagyobb eséllyel a korábbi lokális csúcs alá (esetleg két lépésben - nagy kék 4. hullám sideways formációban), majd - és itt a lényeg (!) - egyre valószínűbbnek tartom, hogy egy meglehetősen bull piac következhet. Jelenlegi elképzelésem szerint szörnyű gyors emelkedéssel. Időnek kell eltelnie, most azt mondanám 26.000 fölé érkezhet a csúcs. Lefordítva, a korábbi - tavalyi - csúcs fölé, legalább egy ponttal. Nem lekereskedhető, ebben a fázisban!

Kerülj előnybe tréning - A katarzis

Az utóbbi három napot Cimballi és Szarvasvadász tréningjén töltöttem. Eddig azt gondoltam, hogy egész jól sikerült elsajátítanom Elliott rendszerét és annak használatát az előrejelzésben. Ennek ellenére, vagy mindemellett az első nap számomra maga volt a katarzis vagy valami hasonló érzés, amit ezzel a szóval szoktak leírni. Szóval megvilágosodtam :o) 

Nagyon sokat gondolkoztam az elmúlt félévben kardinális kérdéseken, illetve a hibás előrejelzéseken, próbáltuk megmondani, hogy mi történt, amikor a piac hirtelen nagy fordulatot vett és nem sikerült előrejelezni. Nem állítom, hogy mindegyik esetnek a megoldása a fejembe van, de az első nap, ismételten elém villantak ezeknek a kérdéseknek az Elliottos válaszai, melyek már jó előre benne voltak a chartokban.

Nem akarok sokat írni a tréningről, szerintem mindent elmond, hogy az elmúlt 10-15 évben, több, mint 100 tréningen voltam (hangsúlyozom, nem tőzsdei témában), de ez az első, aminek az indulásának pillanataiban és folyamatosan végig, azt éreztem, hogy nem szabad elmulasztanom egyetlen egy szót sem, mert olyan értéket ad, ami megfizethetetlen és nehezen pótolható!

Nem állítom, hogy mindenki ugyanezeket az élményeket élte át, de gondolom a bejegyzésből érződik a hatása rajtam. Cimballi blogjában az első tréning előtt - amit egyébként a hozzászólók kértek - folyamatosan az a kérdés hangzott el, hogy mi a bizonyíték az elmélet működésére, illetve megéri e?
Az első kérdésre a választ a blog szvsz eddig megadta, a második kérdésre az én válaszom egyértelműen igen! Szóval, aki komolyan gondolja, hogy a tőzsdének szenteli életének és pénzének egy részét, az reménykedjen, hogy lesz a tréningeknek folytatása (ismétlése) és az első alkalommal vegyen részt rajta!

Azt gondolom, hogy olyan mértékben "ömlött" rám az információ, olyan "érzések" kerítettek hatalmukba, melyek befolyásolják az ítélőképességemet, ezért, most el kell távolodnom a piactól. A következő napokban éppen ezért  egyenlőre nem teszek fel új elemzést. De hogy ne maradjatok nélküle, egy korábbit pontosítani fogok.