Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 22 July 2013

OTP

Elég sok mindent történt a nagy elemzés óta, forronganak a kedélyek.... megértem.

Nem tudom meddig jutok az elemzéssel, egyenlőre megyek a nagy tf-ektől a kisebbekre.
Milyen verziók lehetségesek? (a kettő általam legvalószínűbbnek tartottat emelem ki)

Bull:

1) impulzus megy lassan két éve északnak, a nagy esés egy negyedik hullám. Ennek csak kicsi az esélye, de nem tudom kizárni. Elliott a tömegről szól, az elmúlt napokban - bár a nagy esés lehetősége ott volt a charton -  tudható, hogy CS.S és a galeri adott bele kegyetlenül a papírba, ami zavarhatja az elemzést. Ráadásul szvsz bullshit, amit felhozott okként. Ha bízna a részvénybe ajánlotta volna fel fedezetül banki hitel mögé, ez másról szól....

Bear:

1) Lassan két éve egy ED indult északnak, majd a kiszúrás és forgalomnövekedés után lefordult és vszinű egy LD-ben megkezdte a ciklus szintű nagy c hullámot, azaz a 2008-as esés párját.

A havi charton az impulse számozást mutatom:


Heti charton a jól ismert (ED) chartot teszem fel. A papír most érte el a bull támasz zónáját, itt megállhat az esés, heti szinten, ettől holnap még lehet egy mélypont (!). Heti chart, jövő hét végén tudunk majd biztosat mondani.




Naposon berajzoltam a nagy kérdést. LD vagy Flat? Miért keresem mostanában az ellentétes irányokat, amikor bejön a várakozásom, kérdezhetnétek elég gyakran! Azért, hogy fel legyek készülve az esetleges ellentétes irányra. Nagyon nagy esélyét látom az ED-LD párosnak, de szeretném látni, hogy valóban teljesen biztos-e ez, vagy nagyon keményen megégethetem magam. Ráadásul az LD után nem számítok nagy retrace-re, úgy ahogy az a 2008-as charton is látható volt. (milyen érdekes, hogy ott is volt egy olyan nap, amit nem lehet értékelni...) A végén megmutatom a számozását.



Óráson abban gondolkodtam, hogy negyedik hullámban van a piac, holnap nyitásban eléri a célárat 4300-4400 környékén, majd elindul az 5. hullám. Szerintem a holnapi bejelentés miatt, sokan erre számítanak. Megmondom őszintén, hogy én is ebben gondolkodtam, azonban az indikátorokat figyelve nem tudom kizárni az alábbi verziót sem, érdemes erre is figyelni:


                                                                                                                                                                   

Érdekességként egy nagyon nehéz számozás a korábbi esésről, napos ábra, igazi csemege :


OTP

Kemény hírek jelentek meg a piacon, az esés megindításában egy embernek volt szerepe. Ha ez nem így lenne,akkor egyértelműen azt kellene mondanom, hogy megvolt a csúcs. A bull verziók szinte teljes egészében elbuktak, egy pici esély van, ami az impulse emelkedés 4. hullámban flat, íme:

OTP heti chart:


Nem akarok sejtetni semmit, de amilyen volt az esés, olyan meredek emelkedés is jöhet.Nem biztos, hogy az zajlik a piacon, amire sokak gondolnok. Az egyértelmű, hogy az bullshit, amit lehozott a sajtó, de a valós oka az eladásnak más is lehet, elég elolvasni a takszövökről szóló törvényt és az ott "véletlenül" bentmaradt sort, majd összerakni.

Kisebb tf-n látszik, hogy felfelé 3 hullám ment, azaz az esés még vsznű nincs kész. Kicsi tf-ről beszélek, ezt általában a piac hétvégén ledolgozza.  

A korábban feltett jelzés miatt, mely szerint  vigyázni kell, mert akár meg is lehet a csúcs és utána nagyon komoly esés lehet elég sok támadást kapott, a piac viszont akár az egyes számú alternatíva szerint is mozoghat. ED zárás után 3. hullámban nagy esés, melyet negyedéves bearish slingshot is vszninu támogatta. Szóval bármennyire is nagy volt az esés, egy hírre, látható, hogy ez a verzió is bent volt a grafikonon és elliott elmélete alapján lehetett erre számítani. Nem egyedüli lehetőségként persze.

LD verzió:

OTP heti chart:


Ha LD jön lefelé, akkor ugyanekkora esés várható 3/c hullábam.

Tényleg, a 600 alatti OTP, még mindig olyan hihetetlen :)?