Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2015. március 15., vasárnap

Bux

Így állunk most. Elsődleges célár elérve, ami meg is fogta az emelkedést. A kérdés, hogy felmegyünk-e a másodlagos célárra vagy sem. Az első hullám  8-9 napig tartott, az 5. esetében hétfő lesz a 9. A 8. napon új csúcsot csinált a piac, óráson fordulós jelet mutatott, de nem tudok még neki hinni 100%-ban.

Bux napos chart:


USD/HUF - még mindig a parabola réme

Pár napja írtam az USD/HUF esetében a lehetséges parabolikus mozgásról. Az igazság az, hogy legelőször ez év január elején jelent meg a gondolat a fejemben miközben a rubel dollár chartját néztem, hogy az ott történt indulás nagyon hasonlít a forint helyzetére. Jelenleg még mindig kicsi esélyt adok rá, azonban ami zavar, hogy a piac továbbra sem törte ezt a lehetőséget, sőt több charton is erős bull jelzés van, mintha meg akarná erősíteni, hogy ebből parabil. A piac elkezdett gyorsulni, ami a hetes gyertyákon szépen látható, de nagyon erős a hónap közepén még befejezetlen havi gyertya is, ráadásul nagyon rossz helyen egy rsi horog kezdett el kialakulni, melyből komoly északi irány lehetne (feltéve, ha marad - még nem zárt).
A havi charton szépen elérte a célárat a piac és talán egy ellenálláshoz is érkezett, ami kis reményt ad, hogy a forint a dollárral szemben nem kerül a rubelhez hasonló pályára (korábbi kép: Link)

USD/HUF havi chart:


A hetes kép szintén erősen bull, hatalmas teli fehér gyertyákkal tör északra a piac, a gyorsulás szépen látszik, csak reménykedhetünk, hogy a jövő héten a lassulásé lesz a főszerep és nem gyorsul tovább a piac, ez pedig csak egy klimax és nem a parabola alja.

USD/HUF heti chart:

Napos charton szintén gyorsulás, horog a havi charthoz hasonló helyen. Elsődleges célár 296, figyelni kell, hogy a szint környékén mi történik (291-t még nem vitte át meggyőzően, ennyi fölé szúrás belefér, 291-re is lehetséges célár volt).

USD/HUF napi chart:


Link Jó lenne, ha törne, persze most magam ellen beszélek a hatalmas forint shortom miatt, de jobb érzés  forint longban lenni...

Ciklus c of B - OTP

Évek óta keresem a megoldást nagyobb tf-n a mozgásra a magyar piacon. A nyugdíjpénzári pénzek elvétele sokáig megoldást jelentett a charton látható mozgásra, azonban 2015 év elejétől kibontakozott mozgás egyre inkább abba az irányba terel, hogy a háttérben lévő verziót előtérbe kell helyeznem. Nem megyek bele egyelőre mélyen, a jobb érthetőség miatt, íme az OTP havi chartja. Jelenleg fokozottan figyelem, mert simán lehet egy vákuum a felfelé mozgás, majd meglátjuk, de eljött az idő, amikor már nem magamban tartom, hanem nyilvánossá teszem az elképzelést. Nem írtam 2015. évre vonatkozó elképzelést, mert annyira nem volt egyértelmű a kép, ha az lesz megteszem. Ebben a chartban egy brutál (valóban brutál!!!) bull kép van 2015 és talán 2016 első felére, olyan célárakkal, melyet le sem merek írni.

A chart előtt álljon itt az egyik kedvenc mondatom! 

Trade the number, not your dreams!