Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 17 June 2015

Megörültek a piacok a FED bejelentésének! - No persze :)

Érdekes téma, sőt a nap témája.... Aki ismer tudja, hogy mi a véleményem a hírekről, sőt sokszor játszottam azzal, hogy a nagyon várt hírek előtt kísérletet tettem arra, hogy "megjósoljam" a bejelentés tartalmát. A napokban egy erről a témáról zajló beszélgetés közben Kisbandi megjegyezte, hogy neki egy régi mestere azt mondta:

"A chartokon jelennek meg először a hírek!"

Milyen jó és tömör összefoglalása a véleményemnek! Aki tegnap este figyelmesen olvasta  a megjegyzésemet a blogon az láthatta a várakozásomat a mai nappal kapcsolatban, most azonban felteszek két chartot, hogy megmutassam mennyire komoly volt a véleményem és mennyire igaza volt Kisbandi mesterének.

USD/MXN short:


A belépési jelzésről nem akarok bőven beszélni, a lényeg kontextust a hetes chart adta, a belépőt a napos és a 4H-s chart. A belépési jelzés, illetve a kontextus Cimballi első 20 órájában benne van, amihez egy saját szignál és entry belépőt tettem (Elliotti értelemben exp flat b utáni c, veszély, ha b of b).

A jelenlegi helyzet:


USD/ZAR short:


A belépés szintén hasonló alapokon.

A jelenlegi helyzet, természetesen stop már pluszban:


Néztem más kereszteket is, a forintnál a legnagyobb a kérdés, a CNH nagyon bearish, de nem engedett bekötni vmi miatt, TRY bearish, de nem volt szép a jelzés, inkább hagytam, JPY nagyon bullish volt az elmúlt időszakban a kontextust zavart, annak ellenére hogy valamilyen jelet mutatott. EUR ezen a charton nem az volt a jel, ami a többin és már eleve EUR long oldalon álltam. AUD nem volt kész a jel, vagy nem az lesz.