Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 25 April 2018

USD/HUF

A forint esetében a korrekciót tartom elsődleges verziónak, még akkor is, ha láthatóan nagyon széles a feltételezett negyedik hullám. 

Próbáltam a lefelé tartó szerkezetet késznek számozni. Impulzusként nem tudom elfogadni, mert az első hullám szabályt sért, mivel a negyedik hullám az első terébe belezárt. Itt felmerülhet, hogy az adatszolgáltató nem a valós piaci képet tükrözi, de napos charton ettől a lehetőségtől eltekintenék, a másik lehetőség, hogy itt az 5/1 egy LD volt, ezt nem tudom kizárni, de ebben az esetben az LD 4. hulláma aránytalan a többihez képest. Ha az egész szerkezetet egy kész ED-nek nézem, akkor a low-tól meglévő emelkedés ideje nyúlt nagyon hosszúra, mivel az ED után hirtelen, erős ellenirányú mozgás következik. Az eső szakasz sokkal momentumosabb, mint a felfelé most. A legnagyobb problémám, hogy valamilyen kisebb valószínűséggel rendelkező szerkezet fut, ami azt jelenti, hogy az egyik "right look" elv sérülni fog, jelenleg a 4. hullám szélessége az, amit ilyen formában a legvalószínűbbnek tartok. Ebben az esetben az ábrán jelzett célzónáig megy fel a piac. Ha felmegy és lefordult, akkor vagy korrekció jön (mert már felfelé tart), vagy kimegyünk egy új lowra (vagy dupla alj), amivel kész lesz a teljes tavaly márciusban indult esés. Az ábrán jelöltem egy kritikus szintet ahová, ameddig a korrekció nem juthat el.Ha meghaladja és bezár a gyertya, akkor láttuk a lowt, ugyanez igaz lehet akkor (statisztikai valószínűség), ha a mostani emelkedésben az impulse által kijelölt tetőt meghaladja a korrekció után.

USD/HUF napos chart:


(Megjegyzés: hetesen, ha így zár a gyertya, akkor triggerelhet egy long setupot, a setup valószínűsége 67%, hogy jó lesz, a setup negyedik hullám esetén szokott tévedni...)