Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 20 December 2014

CHF/HUF - 2015

A 2014-es évi legrövidebb elemzés volt a svájci frankra vonatkozó (Link), tulajdonképpen ennyi volt: "A nagyobb timeframek alapján újra előtérbe fognak kerülni a magasabb régiók, hosszabb távon a korábbi csúcsok megdöntése is látókörbe kerülhet, persze ez hetek, hónapok kérdése..."

A január végi 244-es árfolyamról, lassú araszolással a válság idején kialakult csúcs közelébe érkezett az árfolyam az év végére. A héten 263,5-re is rászúrt.

2015-ös várakozásom, hogy új csúcsot üt az árfolyam (záróra vonatkozóan). Ennél többet mondani csak nagyon nagy kockázattal lehet, azaz már most látható, hogy a következők inkább lehetséges szcennáriók. Amennyiben a csúcsnál lévő ellenállás (piros zóna) megfogja az emelkedést és lefordul, akkor 225-235-ig eshet. Ha az ellenállás nem fogja meg, akkor a kékkel rajzolt célzóna az elsődleges várakozás, elérésének módja megmutatja majd, hogy az emelkedésnek vége, vagy megy még tovább, ennél is magasabbra.

CHF/HUF havi chart:


A következő gondolatokat kisbetűvel írom, mivel elliott-i tudás nélkül egy "nesze semmi fogd meg jól" érzés foghatja el az olvasót. 

Talán a legfontosabb dolog, amit a chart sugall, hogy a következő 12-36 hónapban (kontextus függvénye) erőteljes mozgások indulhatnak el, indulnak el. Tudom nagy időtávot mondok, de Elliott rendszerében az idő az egyik legnagyobb kérdés mindig, amikor a célárak elérésében gondolkozunk. A gondolat mögött egy a célzónából vagy magasabbról induló esés, mint fordulat, vagy A hullám, avagy az ellenállás környékéről egy c hullám elindulásában gondolkozom. Mind a két hullámra igaz a hevesség a jelenlegi kontextussal kalkulálva.

2015

Hamarosan itt az új év. A tavalyi évhez hasonlóan tervezem, hogy áttekintem a piacokat. Ez az év már nem az elemzésről szólt, sokkal inkább a kereskedési metódusok kialakításáról. Keveset elemeztem, keveset számoztam, ennek ellenére elégedett vagyok ezzel az évvel, nagyot léptem előre, remélem ezt jövőre matek is visszaigazolja. Bal oldalt a 2015-ös szűrés alatt összefoglalva láthatóak lesznek a 2015-ös évre (nagyobb tf) várakozások. Fontosnak tartom a visszacsatolást, ezért megnézem, hogy a tavaly év végén, idén év elején írt elemzések mennyire váltak be.  Mennyire használható az elemzés. Biztos lesznek találatok, illetve mellé lövések, melyeket vagy jeleztem az év közben, vagy nem. Persze tudom, hogy minden gyertya új információkat hordoz, ezért hetente, havonta, negyedévente érdemes lett volna frissíteni, de ez egész embert kíván, aki csak ezzel foglalkozik, erre pedig nem volt időm.