Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 4 November 2015

USD/HUF

A várakozásoknak megfelelően szépen elpattant a dollár. Ma négyhavi csúcsot fogott a forinttal szemben (van aki mélypontnak írja, de nekem ez csúcs, a chart állása és a pozícióm szempontjából is, akik olvasnak tavaly nyár óta tudják, 227-230 körül longba léptem).  Az október végéhez képes sokkal - a várakozásaimhoz képest is gyorsabb  - emelkedésen ment keresztül. A fontos szintek nem változtak: 295-297, 306-309, 315-320. A mozgás alapján vagy egy erős utolsó hullámra (ami tényleg komoly lesz - 350 is?), vagy egy y of B-re gondolhatunk. Van egy igen erős ellenállás az árfolyam előtt, ami ráadásul sávtető is, jelenleg nagyobb esélyt annak adom, hogy nem viszi át, előtte korrekcióba fordul a piac.




Short jel biztosan nincs a piacon, a korábban említett slingshot pedig elég nagyot szólt az elmúlt két hétben, hisz 7%-os emelkedést hozott. A heti gyertya még nem zárt, kedd van, a mai állapot elég markáns, de nem tekinthetünk rá befejezett gyertyaként, ebből a szempontból a pénteki zárás nagyon sok információt fog hordozni. Aki ismer tudja, a fundamentalista elemzésre nem adok sokat, ugyanakkor tudom, ha a TA és a funda is egy irányba mutat, abból komoly mozgások származnak. Egy fundás véleményét hallottam - közvetetten - a napokban, aki nagyon nagy dollár erőt vár. Egy szint hiányzik a 2014 júliusi elemzésben foglaltakhoz ez pedig az álomszint a 350, meglátjuk, amikor leírtam hihetetlennek hangzott és még most is az.

DAX - napos

A Dax lassan eléri az október 24-n felrakott célzónát, közel a fordulat, ami egy nagyobb korrekciót jelenthet. Célzónája 10700 környéke lehet,  megjelenése pedig egy oldalazó/sávozó korrekció. Amennyiben megnyúlik a 3/[v], akkor a magasabb ellenállási zóna foghatja meg az emelkedést, az ábrán jelöltem.

Dax napos chart: