Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 10 May 2013

A részvénypiac nem csak emelkedni tud folyamatosan

Sok tanácsadó mondja, hogy a tőzsde hosszú távon mindig emelkedik, vajon ki tudja ezt mindenki várni, egy nagyobb bear trend idején...? MTel...



OTP

Lassan vége a hétnek, egyre nagyobb rántások vannak a piacon, kisebb tf-n. A heti charton a  lefordulás előtt nagyon kellene egy kiugró forgalom, eddig ezt még nem láttam. A lefelé menet ma simán elfér egy C/4/c hullámnak. Jelenleg a heti gyertya képe sem utal fordulatra. A célzónában van a piac, de simán elvárható lenne egy magasabb célár. Az igazi egy gyors, hatalmas felrántás lenne, kiemelkedő forgalommal, ezt nem látom. Naposon sem látok egyenlőre fordulós jelzést. Az órás RSI, a leszúrás, a "tövis" bull irányba mutat, szépen fel is jött belőle a papír.

OTP heti chart:


OTP - napos - gyors

Ismét eséssel kezdés, majd visszahúzás, egyenlőre erre én nem gondolom azt,  hogy megvolt a csúcs, lehet, de bizonyítékot még nem látok rá. 4750 környékén van az első kritikus szint, eleséséig biztosan nem zárom ki az újabb csúcsot...

OTP napos chart:



OTP

Még minden a terv szerint, célzónát elérte, de bőven van még hely az alsó zónában való mozgáshoz. Fordulóra utaló jelet egyenlőre nem látok, sőt továbbra is felfelé várom, azaz várom egy magasabb árfolyam elérését. Továbbra is 5000 környékét tartom ideálisnak, bár elképzelhető, hogy nem ideális árat ér él a papír.

OTP napos chart:


Richter

A célzónát elérte, majd esés, mely túl nagy volt szerintem ahhoz, hogy még visszamásszon és új csúcsra menjen, szerintem láttuk a tetőt.

Richter napos chart: