Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 18 July 2019

OTP

A nagy tf kép alapján a papír inkább longos, de egy nagyobb korrekciónak nem mond ellen a chart, ezen a tf-n egy ilyen korrekció pedig akár 10K alá is beviheti a papírt. Az időtáv miatt logaritmukus skála, a berajzolt támaszzóna az időtáv miatt igen széles!

OTP negyedéves chart:


A hónap nem zárt, ugyanakkor nagyon impozáns eddig a gyertya, nem jött a korábbi hónapok esésére megerősítő mozgás, sőt, lendületes emelkedés következett be. Egyelőre longos a papír ezen a tf-n.

OTP havi chart:

 
Hetesen az első erős támasz fogta meg az esést. Távolról nézve az esés szerkezete három hullámos, ami lehet valami LD első alhulláma, vagy egy A hullám. Tavaly május és október közötti mozgás kérdéseket vett fel. Emlékeim szerint ott egy ember döntése miatt voltak nagyobb vásárlások (Csányi - szingapuri alap). Nem tudom ez mennyiben befolyásolhatta a chartot, ha igen, akkor az elemzéstechnikához tartozó feltétel, nem teljesült teljesen. Bár alapvetően impulzusnak gondolom a felfelé kört, L-H-HL hármas erre utal, ugyanakkor az erős nyitó és záró értékek egy vonalban helyezkednek el, így extrém (alternatív esetben) beleférhet, hogy nem impulzus, hanem egy ABC szerkezet ment északra. Az OTP esetében az ED zárás, LD indulás a korábbiakban nagyon jellemző formáció volt a papírra, a lefelé mozgás hármas szerkezete, az, hogy nem jutott elég mélyre (viszonylag, első setup célárat tökéletesen hozta) óvatosságra int. Hetes felett még nagyon bullishak az indikátorok. Bár a korrekció ideális célára valahol 10K alatt van (9k környéke, pontosítani a lefelé mozgásból lhet) és a korábbiakban sem zártam ki, hogy új csúcs is beleférhet mire elérkezik a zónához, a lefelé haladó mozgást egyelére egy picit kevésnek érzem A hullámnak is.
 
OTP heti chart:
 
 
A heti mozgás ellenállás előtt van, amennyiben elakad itt az emelkedés, akkor kisebb tf-n támogatólag lép fel short irányban!

Napos, a már jól ismert chart:


A chart támogatja a hetesen történő elakadás lehetőségét. Tulajdonképpen célzónához ért, amiből valamilyen formájú lefordulás a várakozásom. Amennyiben momentumos lesz és lendületet kap majd, akkor el lehet kezdeni egy LD-ben gondolkozni.
 
Elképzelésem, hogy napos short setupot hibrid stratégiával lehet lőni, a többit a piacra és a pozició managelésre kell bízni, a kritikus szintek alatt pedig bővíteni.