Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. november 6., vasárnap

Elliott elmélete, Elliott rendszere, az Elliott hullámok

Elsősorban az új olvasók részére szeretnék egy kicsit Elliott rendszerével foglalkozni, aki régóta olvas, az szerintem már tudja mire lehet számítani a rendszer használatával, mi a rendszer előnye, mi a hátránya.

Elliott hullámelmélete - tudomásom szerint - az egyetlen amely képes mindenkor leírni a a tőzsdei árakban bekövetkező változásokat, mozgásokat, azaz az elmélet alap építőköveiből bármely tőzsdei mozgás levezethető és szerintem, ami fontos, ezeknek az építőköveknek a száma alacsony. Azt, hogy pontosan mennyi ez a szám nehéz megmondani, nagymértékben függ attól, hogy ki milyen formában csoportosít, tekint egynek vagy különbözőnek egy alakzatot. Az érthetőség kedvéért, hogy mire gondolok vegyük a háromszögek példáját, melyek lehetnek szélesedők vagy szűkülők. A kérdés, hogy egy vagy két alakzatról (esetleg többről) beszélünk. Az alakzatok számát Prechter 13 db-ra teszi, én maradok a 10 és 20 közötti számnál. 

Az elmélet párosítása a fibonacci szintekkel lehetővé teszi, hogy az alakzatok végére - néha megdöbbentő pontossággal - célárakat mondjunk, előre jelezzük a bekövetkező fordulatokat. Elliott rendszere talán a legtökéletesebb elemző rendszer, ugyanakkor és ez probléma szokott lenni  NEM KERESKEDÉSI RENDSZER. Építőkövektől áll, mint egy LEGO, vannak szabályok, hogy az egyes építőkövekre milyen további építőköveket lehet tenni és ezek a kövek milyen valószínűséggel következnek be. Ez azt is jelenti, hogy  elemzések esetében a jövőre vonatkozóan szinte MINDIG TÖBB VERZIÓ lehetséges, melyek közül választani kell, hogy melyik a legvalószínűbb és melyek lehetnek még!

Ahhoz, hogy valaki profittermelésre is tudja használni a rendszert, ki  egészítenie egy hatékony pénzkezelési és kockázatkezelési rendszerrel, továbbá belépési és kilépési stratégiával is rendelkeznie kell, csak ezek együttesével válik használhatóvá kereskedésre. Meg kell ismernie mélységeiben a rendszert, mert csak így tudja a piac mozgását követve felismerni a várt árakat megerősítő, vagy azokat elvető piaci mozgásokat, így tudja csökkenteni a kockázatát, nyereséget elérni vagy növelni azt.

Elliott rendszere NEM SZENT GRÁL, aki azt keresi rossz helyen jár. A valószínűségek használata magában hordozza a tévedés kockázatát. és ezt mindenkinek élesen az fejében kell tartania.

Szerintem érdemes megismerni a rendszert, időt szánni rá. Ajánlom a tőzsde világával épp most foglalkozni kezdő embereknek és azoknak is, akik már évek óta mozognak ebben a világban, de még nem mélyedtek el Elliott hullámelméletében és valami újra vágynak, vagy teljes rendszerben szeretnék látni ezt a különös világot.