Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 28 April 2019

EUR/HUF

Számozás vonatkozásában több verzió is él a chart kapcsán, egyiket sem tudom kizárni, vagy egyértelműen dönteni mellette. Mindemellett elég jó helyzet kereskedési döntés meghozatalához. Bár a következő időszakban mehet lefelé (mondjuk egy c hullám esetében, de el is szállhat északnak, ha ez már egy harmadik hullám első alhulláma). Long setup jelzés van a charton, naposon, melyhez heti  (setup is!) és akár havi megerősítés is érkezhet.

Az agresszív stop esetén benne van a pakliban, hogy egy leszúró c hullám pont a stop szinten fordul. A mélyebb stop helyszín a megszerezhető R-t csökkenti drasztikusan. Jelen helyzetben talán a jobb megoldás, hogy az agresszív stop helyszínnel kockázatot vállalva, esetleg kétszer kell meglőni a szituációt vagy valamilyen megerősítésre várni még a jövő hét közepéig.


A charton több alakzat képe is fellelhető (Fülescsésze, inv. HS és Flag). Az alakzatokban annyira nem vagyok otthon, nincs szűrőfeltételem sem, de mindenképpen érdekes lehet azoknak, akik alakzatokat kereskednek.





A kép kezd egyértelmű lenni, igazából csak ez zavar. 

A setupok megbízhatósága 60% és 90% között szóródik, kis tf-n is. Ami a problémám, hogy a trigger pont olyan naposon, ami a korai (fals) belépőre utal vagy őrült elszállásra. Az ed alátámasztaná, hogy gyorsan elérjük az első célárat, sőt gyakorlatilag elvárás, azonban az 4/c/ed csak egy sejtés nem sikerült kellő magabiztossággal megerősíteni. 

Nem szeretem az EUR/HUF keresztet kereskedési szempontból, ugyanakkor van, akinek ez valami miatt fontos (pl.: expor/import, hedge stb.). 
A péntek esti leszúrás tisztán megmutatta, hogy a keresztben vannak anomáliák, melyre figyelmet kell fordítani, akár a stop elhelyezésénél, akár céláras eladás/vétel tekintetében.