Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday, 21 March 2016

OTP

OTP-vel kapcsolatban az utolsó elemzést tavaly július 31-én tettem ki Cimballi blogjára. A heti chart alapján kontra vagy hibrid stratégiával kibontakozó short szituáció létrejött (meg is játszottam), azonban a jelentősebb esés elmaradt, a piac megállt 5000 felett, talán egy picivel magasabban, mint előre vártam, sejtetni engedtem. 
Köztudott, hogy nem igazán hittem az OTP és egyben a magyar piac long lehetőségébe, mindazonáltal tavaly márciusban vázoltam ennek lehetőségét is.

Havi charton kitörni látszik a logaritmikus charton megrajzolt csatornából, ami erős bull jelzés lehet, ugyanakkor érdemes figyelni arra, hogy a bull ellenállás törése még nem egyértelmű, ugyanakkor biztató jelek vannak. Ha havi szinten a bull zónába kerül az rsi, az fenntartható bull jelleget adhat a piacnak és előfordulhat, hogy az ábrán megrajzol felső zóna fölé is mehet a piac, mivel felülírhatja a Ciklus c of  B várakozást, vagy egyszerűen egy méretes exp. flat korrekció c hulláma új csúcsra repíti a papírt. A kérdés joggal adódik, ennyire bull vagyok? Nem, ugyanakkor egy alternatív nemzetközi piacokat érintő számozás miatt (SP, DAX, NQ) azt gondolom, hogy egy 2300+ SP szintbe beleférhet, hogy a magyar piac is extrém magasságokba száll el. Erre a verzióra sokkal inkább tekintek egy extrém lehetőségként, mint várakozásként.

OTP havi chart:


Hetesen szintén bullishnak látom a piacot, ugyanakkor valamiféle korrekció indulhat hamarosan.

OTP heti chart:


Kisebb tf alapján azt gondolom, hogy nem ideális hely most longot nyitni. Elsődleges várakozásom, hogy több szinten 4-5-4-5 futhat le. Holnap-holnapután lemehet 6620-6570 környékére, majd a csúcs (és fölötte valamivel) és ezen szint között oldalazhat a következő napokban, sőt akár egy hosszabb sávozást is belelátok.

Alapszabály: minden pozícióra stopot tenni, piacit! Elkezdtünk egy buborékot fújni, még nincs itt az ideje, hogy kidurranjon, de ha bekövetkezik, lehet nehéz lesz zárni a longot, mert sorozatos felfüggesztés lehet belőle. Természetesen ez extrém bear szcenárió és még messze van az elindulása, de ilyenkor még könnyebb kitenni és ottfelejteni ;).