Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 22 January 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 4. hét I.

Bux

Napos charton a bux azt a mozgást írta le, amire január 13-án utaltam link. A jövő héten mindenképpen jelentős döntés előtt áll a piac. Marad e a bull trend, vagy fordulat következik? Nagyobb eséllyel most a fordulatra szavazok. A bux esetében azt el tudom képzelni, hogy nyitó vagy záró árban a 23.000 környéki értéket vesz fel, illetve nap közben esetleg főlé szúr ismét, azonban én most fordulatot várok. Jelenleg ideális szinten tartózkodik ehhez. 

Napos chart:

Órás chartot ebből egyenlőre nem teszek fel. Amiért így döntöttem, az az hogy a belső szerkezetre vonatkozó elképzeléseimben egyenlőre megválaszolatlan kérdések vannak, vagy a megoldás szabálysértést követ el. (vagy erős bull irányultsága lenne, ua. az ábra megerőszakolásának érezném)

Ending diagonal triangle esetében az általános feltételek:

- A triangle belső szerkezetében A és C vagy B és D vagy C és E között 61,8%-os kapcsolat áll fenn. (nem találtam)
- Ending diagonal általában 5. hullámban , illetve  kis százalékában befejező C  hullám esetében alakul ki (ez akár rendben is lehet)

Mindenesetre az órás kép valamilyen módon, de háromszögre utal.

Bux1112

Napos szinten a korábban említett és az ábrán berajzolt leszúrás továbbra is zavar, mert nagy mozgásteret ad. B hullám feltételezett 50%-os retrace szintjével újrakalkuláltam A hullám hosszát és azt vetítettem rá, így C végét 23.800-ra jelölte ki, azaz fordulópont pozíciója megerősítve. 
(A hét elején 24.000-24.100 magasságáig felmehet ide is mutat egy-két fibo szint, de ez már nem szükséges feltétel!)

Napos chart:


Az órás alapján is fordulópont lehetséges, akár a 23.800-as, akár a 24.000 körüli szinten. Mindkettőre lehetőséget látok.

Órás chart:



Összefoglalva: Több jel is utal a fordulat lehetőségére, vannak jelek arra, hogy egy kicsi emelkedés  - Bux esetében a korábbi lokális csúcsok vonaláig, Bux1112 vonatkozásában, talán 24.000 környékére  - a hét elején még lehetséges. Az elmozdulás feltételezésem szerint kezdetben inkább gyenge iránytalannak fog tűnni , majd utána határozott, impulsive lehet. Egyenlőre szinteket nehéz lenne mondani, több napos időtávban (hetes) a Bux esetében 21.800,  Bux 22.400 környékére leeshet, ezeket az értékeket azonban még fenntartásokkal kezelem.