Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 30 June 2011

MOL várakozás - péntektől

A Bux emelkedését a Moltól várom. Amennyiben a fordulat 20.600 előtt bekövetkezik óriási momentumot kaphat felfelé. Ebben az esetben célár 22.500 felett. Egy dolgot nem tudok biztosra, mikor lesz a fordulat, ez létkérdés, ez fogja eldönteni a várakozások helyességét.

Mol órás chart:


Mol napi chart:


Molról felröppent hírek nem érdekelnek, nem befolyásolják jelen pillanatban az index viselkedését, még akkor sem, ha sokan erre akarják fogni. Nyilván óriási játszmák mennek a háttérben, melyben a közép-kelet európai térség energetikai hatalmáért megy a harc, az újságcikkek szerint az orosz titkosszolgálatok kemény szerepvállalásával. Ha igazam lesz, egyben Elliott rendszerének a nagyságát is mutatja, hogy az össztársadalmi psziché hogyan viselkedik...Meglátjuk..

OTP várakozás - péntektől (CHF-el kiegészítve)

Nem részletezném egyenlőre nagyon, várakozásom esés, nagy valószínűséggel első körben 5.840, majd 5.750 környékére.

OTP órás chart:




CHF-ről nincs naposnál jobb ábrám és egyenlőre az is tegnapi adatokat tartalmaz. Véleményem szerint a hullám vége 217 környékén van, amit infóim szerint elért, innen jön egy felfelé menet, ami már nem megy ki új csúcsra, majd irány dél 210 fölé valamennyivel.

CHF/HUF kereszt napos chart:




Bux és bux1112 várakozás -péntek(től)

Biztos vagyok benne, hogy eltalálom a következő irányt, mert vagy felfelé fog menni, vagy lefelé.:o) No, de azért ennél többet mondok.

Biztosan láttuk egy lefelé menő 5 hullámból álló ciklust, melynek most a korrekciója lehet napirenden. Korrekció egyrészt a teljes naposon látható ciklusnak, másrészt az óráson látható ciklusnak, ami egyben a napos 5. hulláma VAGY trendforduló van és 5 hullámban emelkedés jön, ami már nem hordozza a korrekció jegyeit... (ha valaki nem érti, akkor nézze meg Elliott 1940-ben publikált ábráját, a fordulat 5-5 szerkezetben történik, a korrekció elmarad).
Egyenlőre az index maradt a korrekciós trendcsatornában, nem lépett ki abból. Ami bizonyos, hogy láttunk 3 hullámot felfelé és van egy hullámunk órás ábrán, amit nem tudunk hová tenni. Én a legszívesebben (iv)-nek számoznám, egyrészt a momentum indikátorok miatt, melyek alapján emelkedést várok, másrészt a divergencia miatt, amely bullish slingshotnak tűnik, de még a megerősítést nem kaptuk meg a poziba lépéshez(!) Ha valóban a negyedik hullámot látjuk holnap elindulhat egy 5. hullám felfelé, ami megnyúlt lesz. Célárakat az ábrában jelöltem, első körben a kék négyzetbe várom, azonban az igazi elvárás a piros téglalap, nem tudom, hogy el tud e jutni, már pénteken ebbe az állapotba, vagy több idő kell hozzá. A célár 23.500 fölött lenne, konkrétabbat talán korai még mondani, de 23.550-es ellenállás foghatja meg. A bux1112 esetében fordított kalapács, de ennek megerősítése szükséges.  Tudom, hogy a határidő esetén a jelölt ciklusnál ütközés van az első és negyedik terében, a normál indexnél nem!
Amennyiben nem felfelé, megy, akkor  flat korrekció lesz (vagy háromszög),  ebben az esetben 3 hullámot kell lefelé látnunk és  új low születhet(!). 

Bux órás chart:


Bux1112 órás chart:


Csatolom a napos grafikont. Ott jól láthatóan a korrekció VAGY a fordulat jelei nem látszanak, az index (A) vagy (1)  pozíciójába van.

Bux napos chart:

Bux1112 napos chart:



Bux1112- gyors

A mai ábra lett volna:


CET: frissítés 16:38

Esélyes egy holnapi nagyobb emelkedés, célár a korábban említett 23.400 feletti ár, melyet az alábbi bullish slingshot gyanú alátámaszthat:


Előtte azonban egy kis gyengülés jöhet 10' alapján. Nem túl nagy!