Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 3 October 2012

Bux

A Bux napos ábráját veszem elő első körben. Napos alapján RSI utolsó gyertyája érdekes, tudjuk nem végleges, márpedig ha nem végleges, akkor ideális pont MA9-ről való lefordulásra. Ez negatív közeljövőre utalna. Az RSI grafikonon látható, hogy sok esetben akadt el az emelkedés ezen a szinten, sőt áttörni csak lendülettel volt képes. Ha átviszi, azaz holnap zöld gyertya következik, akkor további emelkedés jöhet. Stochastic és MACD alapján esésre adnék nagyobb esélyt. A holnapi mozgás előrejelzésére a napos chartot nem tartom mérvadónak.

Bux napos chart:


Órás charton sokkal érdekesebb a helyzet. A célzónában landolt a piac, fibo 78,6%-on, (c)=161,8% (a), továbbá a várt ZZ csatorna tetején állt meg a piac. Minden szempontból ideális. Nem tudom igazolni a megérzést, hogy a ZZ (c) hulláma ED, ami 31 óra alatt alakult ki. Ha az ED, akkor 11-15 óra alatt le kell érnie az alakzat aljára, illetve kicsit tovább. Ha hsz, akkor a következő hullám ideális célára valahol 18.500 alatt lenne egy kicsit, azaz akár a fenti kritériumoknak meg is felelhetne. Ami zavarna ebben a helyzetben, hogy a 3 hullám általában időben is hosszú, sokszor dZZ, bár ez nem feltétel többször igaz, mint nem az. Ez a helyzet az első olyan információ, amit figyelni kell arra vonatkozóan, hogy hsz helyett lehet exp. flat alakulgat. 
Bármit is választ a piac, holnapra nagy eséllyel esést várok.

Bux órás chart:


OTP

AZ OTP a várt fibo szinthez ért, amiről egy órás fordulós gyertyajelzéssel lefordult. Kell még a megerősítés, de reális esélye van a fordulatnak. Ha a csatorna vonalát kicsit módosítom, akkor azt mondhatom, hogy csatornában maradt a piac. Nem szeretem a módosítást, de ha b poziban egy hsz volt, esetleg running flat, akkor tulajdonképpen ez a helyes csatornarajz. RSI OTP-re nem jellemző magasságokba, tulajdonképpen elfogytak, vagy lassan elfogynak a vevők.

OTP órás chart:

Az RSI ilyen magas értékét követően az elmúlt időszakban jelentős esés következett be, ua. sok esetben a piac utána új csúcsra ment.

OTP órás chart:


Bux chart - frissítés

Bux órás chart:


OTP chart - frissítés

OTP órás chart:


A csatornából való "kiszaladás" és a magas RSI érték egyenlőre zavar, este megnézem.

USD/HUF kereszt

Felrakom az ábrát, valami ilyen dolog van a fejemben, de nem vagyok benne biztos, hogy a negyedig hullám vége kijelölésre került, ezen pedig sok múlhat az alakzat időbeli lefutása miatt. Ha marad a fenti ék, akkor bizony karácsonyra visszamehet az ék tetejére 250-re a piac. A másik verzió, hogy a negyedik hullámbnak még nincs vége, erre erősít rá az alacsony fibo szint. Ha még néhány hétig a forint gyengül, akkor a 250-es szintet jövő év elején érheti majd el a piac, feltéve persze, ha az alakzat, az ék, amit feltételezek igaz lehet.
Erős és gyors mozgással jár az ékek fordulója. (Simor leváltás, mandátum lejárat ezért volt érdekes, vagy lehet érdekes, ha a kormány hozzányúl a jegybanki tartalékhoz, ha megteszi, ott minden bizonnyal megnyúlt hullám lesz a dollár erősödésének irányába)