Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 18 March 2021

5 órai tea (OTP, Masterplast, Richter, MOL, BUX)

OTP:

A denevér és az inv. HS nem működött, tegnap leverték az árfolyamot, de a kritikus szintek kitartottak, ma pedig szép emelkedést produkált a papír, visszaértünk a tegnap reggeli induló állapotokhoz, ugyanakkor az emelkedésben a forgalom már magasabb volt, megjött a forgalom!

Ascending channel nem tört (várakozás szerint), így megnőtt az esélye, hogy felmegyünk a zölddel jelölt zónához, melynél eldőlhet, hogy egy B hullám közlekedik északnak, vagy egy 5. hullám 3. alhulláma. Egy réssel nyitás, növekvő forgalommal meginduló, momentumos zöld gyertya erre utalna. 

 

A korábban jelzett momentum-konfigurációs setup mögött álló statisztikai adathalmaz alapján is nagy esély van a jelzett zóna elérésére (feltételes valószínűség 80%-ot mutat). Ne tévesszen meg senkit a tegnapi mély korrekció, a stop szintet nem érte el a piac (a setup óriási érték, ezért nem jelzem sem a belépési, sem pedig a stop szintet, szóval lehet találgatni a három stop helyszín közül melyik lehet az igazi, de arról is, hogy megfelelő tf-n mutatom-e a felállást :) ).

Hetes bullish flag jelenlegi állása:


Masterplast:

A piac nem cáfolta, de meg sem erősítette az alakzatot, marad a várakozás az optimista hangulatra.


Richter: 

Várakozás szerint korrekció a várt zónába, majd északi mozgás.

Bux:

Hetes flag működhet.


MOL:

Sokaknak hatalmas meglepetés lenne, ha működésbe lépne az OTP, a Bux chartja mellett az olajpapír chartján is megtalálható bullish formáció. Amennyiben az OTP és MOL esetében működni fog az alakzat, akkor az a Buxot is magával fogja vinni. Extra bullish, DE az indikátorkép támogatja a formációt! 

EUR/HUF - update

Gyorsan feljött a várt zónához a piac, itt egy jelentős kérdés fog eldőlni,megyünk tovább és akkor ATH, több hullámban 374 környékre (vagy magasabbra), vagy megnyugszik a piac és visszanézünk 364 környékére, esetleg alá. Továbbra is a kék verzió az elsődleges, annyi megkötéssel, hogy a mai nap még benne van, hogy a 'holt' időszakban egy kis stop kirázás bekövetkezhet (min. ATH is).



EUR/HUF

 A forint kapcsán a következő mozgásban és célárzónákban gondolkodom:


A forint esetében a 4H chart talán a legkisebb, aminél még lehet elemezni, mert a spread hatás nagy benne, gyakorta előfordul, hogy az éjszakai spread nagyobb, mint az egész napos gyertya.

Elsődleges verzióm a kék mozgás, az időre vonatkozóan nem tartalmaz adatot, lehet a vonalaknál lassabb, vagy gyorsabb is, a zónák az érdekesek, főleg az, hogy milyen belső szerkezettel ér el odáig a piac, elér -e odáig. Ezek alapján folyamatában újra kell tervezni, értékelni a piacot. Leértünk egy zóna tetejére, érdemes figyelni mit csinál itt a piac. Volt egy short setup, ami - a spreadtől eltekintve - elérte az első célárát, kialakulhat egy long formáció, aminek a célára az elliotti célárnál van (2.).