Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 10 July 2023

Bux - frissítés 07.10

Nem ért le az első célzónához az index, korábban északnak fordult. Nem alakult ki teljes értékű fordulós jelzés, de ha kialakul, akkor az egyben egy bullish csúzlit is triggerelhet, ami újabb csúcso(ka)t hozhat a következő időszakban, az oldalazás pedig elliotti értelemben jó eséllyel egy running flat korrekció volt.

Jelenleg több verzió határán a piac, ezért nem  lehet  teljes bizonyossággal kijelenteni, letenni a voksot a running flat verzió mellett, mindemellett egyre közelebb egy nagyobb déli irányú menethez az index. 

A korábbiakban említettem, hogy még bullishak az indikátorképek, egy újabb csúccsal, egy alacsonyabb rsi tetővel (divergencia) már kialakulhat a statisztikai előnye a shortnak, lehet déli irányba belépőt keresni. Előtte pedig a fordulós jelzés kialakulásával a bullish sling jelenthet long setupot, igaz, csak megfelelő óvatosság mellett, mert a szembe kialakuló short setup, egy az rsi ellenálláson történő elakadás már megfordíthatja a piac képét, bullról bearre. Sőt egy kialakuló LH is már korábban bear irányba mutatna, egy besülő, vagy ki sem alakuló teljes értékű sling mellett. 

Mindenesetre szerintem a nagyobb meglepetést most egy újabb csúcs hozna és ez fájna leginkább a piaci szereplők többségének (még akár az OTP viszonylatára gondolva is), még akkor is és talán ez lenne a "legszebb", legfájdalmasabb dolog, ha a slingshot sem hozná a tőle elvárt célárat és mind a long, mind a short oldal elszenvedne egy-egy veszteséges lövést, illene a piac jelenlegi képéhez.


Túlságosan bonyolult? Valóban az, de ilyen a piac.