Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 8 November 2011

Várakozás szerdától

Sávban mozog a piac, ugrál ide-oda, iránytalan a helyzet. Tipikus b hullám.  Az (A) hullám nagyjából egy hónapig tartott, a (B) hullám másfél hete fut, szerintem nem árt egy kis türelem. 

Jelenleg a korábbi verziót nem zárta ki a piac. A legtöbb termék esetében látszik valamilyen háromszög, ami lehet a teljes b of (B) hullám, de lehet, hogy csak annak egyik alhulláma, a magam részéről egy kicsit nagyobb eséllyel alhullámra gondolok, talán b második alhullámának pozíciójába, de ezt nem merem bizonyossággal állítani. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy nem érdemes pozit felvenni, lássuk mit mutat a piac, ha elindul valamely irányba bőven lesz még hely, Elliott hullámait meglovagolni nem a legjobb a b of (B). Legyetek nyitottak mindkét irányra, nagy eséllyel hatiban 16.500 alá, OTP 3.100 alá nem megy be a b hullám, ha  a piac aláesik (nemcsak leszúr), akkor az már c of (B) hullám lesz.

A nagy kép még mindig bear! Long beszállok csak rövid időre lehetnek, megfelelő gyakorlat nélkül nem ajánlom, ne égessétek a kereskedési tőkéteket, ne tömjétek a brokik zsebeit!

Makacs vagyok, még mindig tartom magam a korábbi elképzeléshez, nem keletkezett új információ, ami elvetné. Azaz a korábban kijelölt zónákhoz várom a piacot, OTP legnagyobb eséllyel 3.430-3.450 zóna, hati 17.200-17.400. 

Nem szeretnék félreértést, azért ragaszkodom ezekhez a verziókhoz, mert a piac ebbe az irányba mutat, nem tapasztaltam olyan dolgot, ami elvetné. Nem vagyok pozícióban, így nem befolyásol érzelem. Szerintem sokan az esésre kezdtek el játszani, a piac pedig mindig arra megy, ahol a legtöbb embernek fáj. Egy felfelé elindulás erős short zárásokat indukálhatna és lendületesen felfelé vihetné a piacot. Akár kialakulhat egy bull csapda, továbbá az is lehet, hogy a vevők csak a korai shortosok lesznek, így utána gyorsan jöhetne egy esés, a c of (B) hullám.

Bux napos grafikon:



Bux1112 napos grafikon:

MOL órás grafikon:




OTP grafikon: