Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 5 January 2019

S&P

Gyorsan mozognak az indexek, hol eladási, hol vételi csúcsok dőlnek meg (Panic!?). Rohan a tömeg, hol az egyik, hol a másik irányba, mint egy csapat zebra, amikor megtámadja őket egy ragadozó falka. Míg az állatvilágban a leglassabb, legbetegebb, legkésőbb reagáló vérzik el és a többiek megmenekülnek, itt sokan elvéreznek, ennyiben más a piac, itt a többség veszít. A hullámok hol kiszámíthatóan, hol kiszámíthatatlanul jönnek, de ez a mozgás nem tetszik, mert ez nem egy kisebb korrekcióra utal, a piac megváltozott, erre pedig nagyon oda kell figyelni a kereskedésben.

Az SP további emelkedése esetében a következő szintre kell figyelni, mert elakadhat az emelkedés és újabb pánikszerű eladási hullám sem kellene, hogy meglepetést okozzon. Sokan vásároltak, a hírportálok szerint vételi pánik, megijedtek, hogy lemaradnak a jó beszállóról, a shortosok meg hirtelen irányt váltottak, a piac pedig arra fog mozogni, ahol a többségnek jobban fáj. Vajon a rekord short állomány leépült már, esetleg átfordult vagy csak a nagyok hagytak egy kis csalimorzsát a kicsiknek, akik most jól bevásárolnak.


Érdekes az AMD részvény értékének változása, kevésbé tudom Elliott-i oldalról értelmezni így (ezen a tf-n logaritmukus skálát kell használni, ott már más látszik), de az összes nagy esés előtt magasan volt, majd érzékeny eséssel jelezte a válságot, de csak 3 összehasonlító adatunk van, ami nekem kevés a statisztikai valószínűséghez, érdekességnek ugyanakkor jó.