Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 5 July 2012

DAX - mi ez?

Egyre kevésbé hiszem azt, hogy egy 3/3 hullám indul majd délre a következő napokban, déli irányba gondolkodom, de kezd más verzióknak nagyobb esélye lenni, mint a nagy C hullámnak. Itt egy érdekesség, dax ábra, ahol mindig is fenntartással kezeltem az esést, mert inkább korrektív jegyet tulajdonítottam neki. Előbb számoznám az esés egy ZZ-nek, mint másnak. Az ábrán berajzolt alakzatok nagyon hasonlítanak egymásra, ennyi nekem elég, hogy azt gondoljam valamilyen fraktál hasonlóság, az érdekessége az inverz módon is előálló alakzat.

DAX napos chart:


...és az RSI:


Látom a divergenciát az RSI-n, aminek mindenki örül, de jelzem a divergencia a bull zónában jött létre, MA9 fölött, ez nekem kevés, ráadásul az utolsó gyertya még változhat, erre én nem nyitnék shortot, még. Miért is nem mehet el pár napon belül a következő fibo szintig?


Ne támadjatok, ez nem elemzés, csak hangos gondolkozás, túl sok a 3-as szerkezet minden irányba, sehol egy impulzus, egy bizonyos tf felett.

Célzónák

OTP esetében tartom a korábbi elemzést. Elérte az elsődleges zónát, de nem lepődnék meg rajta, ha felmenne a másodlagosba. (Igaz az elsődleges zóna az esésre, bear verzió sokkal jobban utalna).
Mol, szerintem az elsődleges zónához visszamehet, óráson kicsit magasabbra mutat a célzóna, de a papírt nem tartom elég likvidnek a pontos elemzéshez.
Bux esetében 17.600+ környékére várnám vissza az indexet.
Hati vonatkozásában 18.100 környéke fut a legnagyobb eséllyel.
USD/HUF-ra tegnap a megjegyzésben 229 környékét írtam, 228,50-nél volt az eddigi csúcs, belelátom, hogy lesz még egy forint gyengülés, de a piacok erősödésébe szerintem a forint is kiveszi a részét.
EUR esetében nem lepődnék meg egy 282-höz, vagy alá történő lemenetbe, de részletesen nem néztem meg.

Bux órás chart:


Bux1212 órás chart:
OTP órás chart:
MOL órás chart: