Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 30 September 2014

Mtel - Amikor a hír elliott-i kontextusba öltözik

Szép mozgást, jól kereskedhető lehetőségeket hozott a tegnapi nap, annak ellenére, hogy hír is volt a piacon. Bár gondolom a hirtelen megugrást sokan a hír számlájára írják, a magam részéről meglepetést nem hozott a mozgás, sőt, korábbi szokásommal ellentétben szinte a beszállókkal egy időben ki is írtam a blogra a lépéseimet. Látható a ma reggeli bejegyzésben, hogy mire számítottam induláskor:

"legnagyobb eséllyel egy b hullám jött le, ami talán pénteken véget ért, ma elindulhat egy c felfelé, aminek a célzónája 360 felett található"

Kedvenc formációmat hozta a piac, egy olyan alakzatot ami jól kereskedhető, mivel mindkét irányba sokan szorulhatnak be, egy bear csapda után éles, gyors c fut felfelé (ez ment 361-ig), majd a sáv tetejét elérve ismét délre fordul, amikor egy magasabb tf-n lévő impulzus indul lefelé . Azt jelenleg nem tudom megmondani, hogy kész van e felfelé a c, vagy lesz még egy kis kör felfelé ma nyitásban, de a piac már csak ilyen. Nagyobb esélyét annak látom, hogy c elkészült, az 5. csonka lett, de csonka hullámmal csak sokkal később szabad számolni. Szóval nagyobb eséllyel ma megindul délnek az Mtel.

Mtel órás chart: