Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 6 February 2020

Dax

A német indexről nagyjából ez az elképzelés él bennem:


A reggeli forró kávé mellől

A reggeli forró kávé mellől egy kis piaci áttekintés, várakozás, visszatekintés:

EUR/NOK: A várakozások szerint megnyugvás, megpihenés, a lendület elvesztése, lassulás következett be. Talán van még tér lefelé, a 10,06-os szint környékére figyelnék D1-n, mint lehetséges támasz.

Olaj: Nagyon erős technikai támaszhoz ért, így nem volt nagy találat, hogy innen megnyugvás következhet, ami 6%-os emelkedéssel járt együtt. A következőkben - Elliott-i értelemben - a felfelé futó impulzus korrekciójára, min 1 dolláros árcsökkenésre számítok a következőkben. Nominálisan ez nem nagy, de az árfolyamhoz mérten kb 2% a minimum elvásárás.

Bux: felért az ellenálláshoz, ahonnan szépen le is fordult, a következőkben a mozgás fogja eldönteni, hogy az északi irány helyett validálja-e a nagy HS-t, mely intenzív esést hozhat (https://www.tradingview.com/x/bq7CqDFU), alternatív verzió egy komplex korrekciós szituáció (https://www.tradingview.com/x/uFVk9rdw)

OTP: Beleszúrt a célárzónába (https://www.tradingview.com/x/enLocLeu), de még nem érte el teljesen, van még valamennyi tér felfelé.

Arany: Várakozás szerint megindult az esés.

EUR/HUF: Nem gyorsult az esés, valószínűleg egy ZZ tartott délre, ami vagy egy A vagy egy ending diagonal első hulláma lehetett. Nagyobb tf-n 339-341-es zóna elérésére számítok, kisebb tf-n előbb emelkedésre, majd egy C hullámra a mélyebb zónákba.

USA piac: Korrekcióban lehetünk, az esélyesebb, hogy egy B közlekedik felfelé, várok egy C megindulást lefelé (vagy a korrekció elvetésének megerősítését).