Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. december 5., hétfő

Bux várakozás keddtől

Nem javítottam az ábrán, amit tegnap feltettem. Esésre számítok, hasonlóan az OTP-nél említett módon. A jelenleg az ábrában lévő zónát magasnak tartom, az esés nem fog lemenni odáig a jelenlegi információk alapján.

Bux órás grafikon:


OTP várakozás - keddtől

Végre információt adott a piac, felfelé ment a korábban 3. hullám végének jelzett célzónába. Még mindig sok lehetőség van. Nem lehet biztosan tudni, hogy C/1 vagy C/3 ért véget. Ha C/3, akkor esélyes lehet, hogy  a naposon jelzett alsó célzóna alját fogjuk súrolni. Előtte azonban korrekcióra számítok. A korrekció mélysége sok mindenben szolgálhat  információval, a fenti kérdés eldöntését is segítheti.

Meddig mehet a korrekció? Ha negyedik hullám jön, akkor arra számítok, hogy lassul a piac mozgása, a mélypont elérése cca. jövő hét első felére lesz várható, azaz min. 5-6 unalmas nap elé nézhetünk (vagy 8-10), amikor a piac nagyjából 2-300 pontot fog összesen mozogni, igaz ezt kétszer is megteheti. (sideways hullám le- fel- le- alakzatban) Az alj a 3.200 és a 3.130 körüli két zóna valamelyike, amennyiben negyedik hullámról beszélünk., ha benéz 3.100 alá, akkor csak a C/2-ben vagyunk. Én nagyobb eséllyel C/3-ra gondolok és az alsó zóna, azaz 3.130 környékére való érkezésre egy flat formációban.

Óráson felbukkant egy divergencia, ami ha megmarad, akkor bearish trendfordulót láthatunk, ez teljesen egyezik a fentiekkel, azaz esés jön pár napig.

OTP órás grafikon:OTP napos ábra:
Nem "szép" az emelkedés, ezért én óvatosan szemlélem a piacot, nem biztos, hogy a fent leírtakat fogja lekövetni, korrekcióban vagyunk, ráadásul nem a leggyakoribb retrace szintekre ment vissza  az árfolyam, ami óvatosságra int.

OTP - gyors