Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 5 December 2011

Bux várakozás keddtől

Nem javítottam az ábrán, amit tegnap feltettem. Esésre számítok, hasonlóan az OTP-nél említett módon. A jelenleg az ábrában lévő zónát magasnak tartom, az esés nem fog lemenni odáig a jelenlegi információk alapján.

Bux órás grafikon:


OTP várakozás - keddtől

Végre információt adott a piac, felfelé ment a korábban 3. hullám végének jelzett célzónába. Még mindig sok lehetőség van. Nem lehet biztosan tudni, hogy C/1 vagy C/3 ért véget. Ha C/3, akkor esélyes lehet, hogy  a naposon jelzett alsó célzóna alját fogjuk súrolni. Előtte azonban korrekcióra számítok. A korrekció mélysége sok mindenben szolgálhat  információval, a fenti kérdés eldöntését is segítheti.

Meddig mehet a korrekció? Ha negyedik hullám jön, akkor arra számítok, hogy lassul a piac mozgása, a mélypont elérése cca. jövő hét első felére lesz várható, azaz min. 5-6 unalmas nap elé nézhetünk (vagy 8-10), amikor a piac nagyjából 2-300 pontot fog összesen mozogni, igaz ezt kétszer is megteheti. (sideways hullám le- fel- le- alakzatban) Az alj a 3.200 és a 3.130 körüli két zóna valamelyike, amennyiben negyedik hullámról beszélünk., ha benéz 3.100 alá, akkor csak a C/2-ben vagyunk. Én nagyobb eséllyel C/3-ra gondolok és az alsó zóna, azaz 3.130 környékére való érkezésre egy flat formációban.

Óráson felbukkant egy divergencia, ami ha megmarad, akkor bearish trendfordulót láthatunk, ez teljesen egyezik a fentiekkel, azaz esés jön pár napig.

OTP órás grafikon:



OTP napos ábra:




Nem "szép" az emelkedés, ezért én óvatosan szemlélem a piacot, nem biztos, hogy a fent leírtakat fogja lekövetni, korrekcióban vagyunk, ráadásul nem a leggyakoribb retrace szintekre ment vissza  az árfolyam, ami óvatosságra int.

OTP - gyors