Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 5 February 2019

Olaj (LcruideMar19 -cfd)

Szerintem jó  esélye van egy lefordulásnak az olajban. Van egy triggerelt short setup, ami zónába mutat.

Olaj - cfd napos chart:


USD/HUF

Napos minimumelvárás teljesült, a támaszról elpattant az árfolyam.

USD/HUF napos chart:


A január 24-25-ei gyertyák bezavarnak az elemzésbe, nehéz értékelni a jelenlegi állapotokat. Egyelőre azt lehet mondani, hogy lejöttünk a sáv aljára, azt nem tudom megfelelő bizonyossággal állítani - a fent említett napok miatt - hogy készen van a lefelé kör és teljes a szerkezet.
Ezen a tf-n ki kell várni a vélemény alkotáshoz.

Hetesen  esély van egy bullish slingshot kialakulására, a múlt heti hammer gyertya pedig meg is erősítheti ezt a konfigurációt. A szerkezet jelentése, vagy teljesen készen van a korrekció - running flat - vagy a korrekció A hulláma (triggerelődés esetén!). Mindkettő újabb high eljövetelét jelentheti.

Ezt a sávot nagyon szereti a kereszt 2014-ben is jó három évet töltött el benne, hosszabb távú - korábban említett -  célárak eléréshez a sávból való kitörés mindenképpen szükséges, addig a napos charton jelzett célárzónák elérése reális elképzelés. A heti zárót érdemes lesz figyelni, mert  a jelenlegi helyzetben egy kalapács/engulfing gyertya kombináció, akár erős bullish formációt is jelenthet a bullish slingshottal karöltve, ez egy új lokális high fölé húzást is magával hozhat, de ameddig a napos sáv közepe felett nem zár, nem érdemes foglalkozni ezzel az elképzeléssel, mert 280-81 körül van egy erősebb ellenállás.

USD/HUF heti chart:


A long setup besülése esetében a sáv aljára való leérkezés (1. célzóna) reális várakozás.