Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 20 April 2021

Esti kitekintő (USD/HUF, EUR/HUF, EUR/USD, Richter, Bux)

Richter

Beért a célzónába a piac, ahonnan egy Pin Bar fordulós jelzést dobott, továbbá az "objektív esszencia" tréning egykori hallgatóinak mondom ADZ jelzés is keletkezett. Mindazonáltal egyelőre még nem hiszek a jelzésekben, megerősítésre van szükségem. Az ADZ első célára ath felett lenne, ami jelen körülmények között  csak akkor lehetséges, ha egy c hullám érkezett le délnek, erre pedig egyelőre kevés objektív bizonyítékot látok. Az rsi-n van egy bullish csúzli, de számomra már távoli zónában. A magam részéről egy erőteljesebb lassulást várnék, de az erős forgalom nem az ékek sajátosságai.


Bux

Egyelőre konzervatív verzióban gondolkozva, maximum a jelölt szintig várnám vissza az árfolyamot, csak is kizárólag abban az esetben, ha nem egy ék formálódik az esés végén, amire látok némi esélyt. 



EUR/USD 

Számomra és a "dobozaim" számára egy ideális szintre ért fel a kereszt, ahonnan lefordult és óráson egy short setupot dobott. Triggerelődés esetén 71% az esélye, hogy lejön 1,198 környékére, azonban ha innen valóban elindul a fordulat akkor a mozgás elliotti alapon számolt (gondolt) célára inkább 1,1920 alatt található (figyelem, lehet flat korrekció!).

 

USD/HUF

Feljött az ellenállásig, majd hatalmas erővel lefordult róla. Csak kisebb tf-n keletkeztek long setupok, a napos még várat magára. Az alacsonyabb idősík long jelzése a korábbi ellenállásra mutat, ugyanakkor a 65% körüli találati aránya már a fordulat megelőlegezésére adhat okot, főleg, ha az EUR/USD esetében is fordulatra, azaz dollár előre számítok, igaz egy kicsit mélyebb leszúrásnak jobban örültem volna, így még fennáll a kockázata, hogy egy széles flat hullámot látunk, azaz nem készült el az ide várt C hullám impulzusa teljes egészében. Sajnos nem tudom kizárni ennek lehetőségét.


EUR/HUF

Minden arra utal, hogy korrekciós mozgás megy felfelé, DE kedvenc setupom long jelzése fut, első célára, melyet mindennél nagyobb magabiztossággal elér 362,5-nél található. Márpedig a setup bár nem működik 100%-os magabiztossággal (70% feletti), sokkal objektívabb szempont, mint az elliotti elemzés, vagy egy megrajzolt csatorna. Emellett magasabb idősíkokon is fut egy erős setup, így a gondolatom az, hogy lesz egy csavar a rendszerben, ráadásul mindkettő általam támogatott a jelenlegi mozgást leíró alakzat (lásd, célárról való északnak fordulást) azt mondja, hogy itt magasabbra kell menni, méghozzá úgy, hogy a kereskedők egy részét megtréfálja a mozgás (tudom, éppenséggel én is lehetek az, de egy objektív tényezőkkel leírt setup és az elemzői gondolataim között maximum kétnapos átlagban, de  a statisztika és az objektivitás nyer, így elsődlegesen arra kell gondolnom, hogy most is inkább a célár elérésére van nagyobb esély). Inkább arra kell figyelni, hogy 361,66-ot mikor veszi ki a piac és utána szédületes futásba kezd, vagy csak araszolgat tovább felfelé. Az elképzelés kritikus szintje mélyen található (358,5), így bár a mozgás és annak szerkezete megváltoztathatja az elgondolásomat, mégis egyelőre inkább a forint gyengülésére figyelek, mindaddig, amíg erőteljes ellenirányú jelzést nem látok a charton, vagy nem törik a kritikus szint.

Richter

 Közeledik a célzóna:

 

Előzmény: