Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 7 May 2012

Dax várakozás

A tréning szünetében nézegettük a DAX grafikonját.  További esést várok, a korábban feltett célzóna mellé, tettem egy másikat pirossal, de az elsőre adok nagyobb esélyt.

DAX napos grafikon:


A grafikon alapján nem tudom eldönteni, hogy hol a harmadik vége, ezért segítségül hívom a Cimballi féle sávelemzés módszerét.

DAX napos grafikon, rsi-vel:


A grafikon alapján az elsődleges számozásom nyert megerősítést. Az első csúcsot tekintem 3. hullám végének, ahonnan a piac egy flat, ráadásul exp. flat korrekciót hajtott végre, most pedig valószínűleg egy C hullámot csinál délnek. Ez a C hullám zavar egy kicsit, de nincs kisebb tf-es adatom, hogy tovább bontsam. 

Miért teszem fel a daxot, mielőtt más instrumentumot néznék meg. Mert tisztább a kép, mint a többi terméknél. Az SP-ről nagyjából mindenki úgy gondolja, hogy 1340-ig jön le, a mindenki miatt nekem vannak kétségeim, de lehet, csak azért, mert egy szűk kör véleményét figyelem. A DAX nekem azt mondja, hogy érdemes figyelni, mert max. 1-2 hónapon belül a piac elérhet egy olyan szintet, ami akár a nagy déli irány kezdete is lehet, de ez csak az egyik lehetőség!!! (megj.: nem lepődnék meg azon sem, ha a mélypont után 2 hét alatt új csúcsra menne a piac és ennyi idő alatt elérné a végét, azaz június elejére)

Hétfő

Véget értek a tréningek, elemzést egyenlőre nem teszek fel, majd keddre. OTP esetén még belelátom, hogy lemegy 3710 környékére és onnan északnak fordul, a kérdés, hogy abban az irányba meddig jut el, 3850 v. esetleg magasabbra, majd délnek fordul. Megj.: ez egy lehetséges scennárió csak.