Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 29 March 2018

EUR/USD és USD/HUF

Oldalazó, korrekciókra jellemző mozgás látható az EUR/USD kereszt chartján, mely már hetek óta tart. Több kérdést kaptam e-mailen ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet ez, gyakori-e az ilyen mozgás? Véleményem szerint pontosan az zajlik a charton, ami az emberek fejében van, bizonytalanság az irányt illetően, ezért is alakulhatott ki egy sáv, egy oldalazás, a piacot mozgató erőkben meglévő bizonytalanság.
Korábban említettem: a trend megfordulása nem egy esemény, hanem egy folyamat, ahhoz, hogy egy dollár erősödés megindulhasson kell egy lassulás, szerintem pontosan ez zajlik most. Hetes charton még hiányzik egy lefelé menő hullám, mondjuk rsi 50 környékére minimum, majd egy 5 hullám felfelé.

EUR/USD heti chart:


Naposon tovább számoztam a chartot, lehet ez így már sokak számára bonyolult lesz. A lényeg, amennyiben elindul 4/c az jó eséllyel a jelzett zónában végződhet. Az USDHUF kereszttel szemben, itt a b hullám elérte a minimálisan elvárható szintet.

EUR/USD napi chart:


A forint kereszt esetében, ahogy említettem más verzióz tartok esélyesebbnek.A keresztek így csak korrekciók esetében mozognak, ilyen eltérést nem tartok lehetségesnek trendben, itt is erőteljes kétségeim vannak, de a chart alapján itt ez az esélyesebb verzió, talán a  választás besegít és értelmet nyer az ellentétes mozgás, gondolom ebben az esetben forint fogja indukálni a mozgás alakulását.

USD/HUF 4H chart:


Elemzés és kereskedés szempontjából ezek a helyzetek nem a legkedvezőbb lehetőségek ezeken a tf-ken. A piacon nem csak azt kell tudni, hogy mikor kell pozíciót felvenni, hanem azt is mikor kell türelmesen várni. Forint esetében a C/5. hullám után keresnék egy short belépőt, ami akár a támasz átvitelére is képes lehet, de csak kontra vagy hibrid tradeben szabad gondolkozni és esetleg menet közben váltani stratégiát.

(Természetesen ED kialakulását sem lehet kizárni, szóval elég bonyolult a helyzet)