Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 28 July 2013

OTP - napos

Naposon erős emelkedés, amiben megtorpanás látszik. Ha ránézünk az rsi képére látható, hogy ma9-hez ért a piac, ezen a szinten sok esetben várható egy elakadás, ez természetes. A képen jelzett és keresett korrekció párja nem található, hacsak nem gondoltok az órás chartra, ahol alternatívaként feltettem a számozás lehetőségét. A piac visszaigazolta annak helyességét, már nem keresem a korrekció párját, megvan, csak a napos charton nem látszik. Az esés karakterében megfeleltethető egy negyedik c hullámának, ellenben LD 3 vonatkozásában - mivel az általában dzz - egyenlőre nagyon rövid, ha az, akkor nagyon durva esések jöhetnek, nagyon mély célárral. Jelenleg a kép alapján jobban hiszek az impulse verzióban, mint az ED-ben, de ez lehet csak "átmeneti", egyenlőe a "right look" nem az igazi...

OTP napos chart:

folyt. köv.

OTP - hetes chart

Hetes chartot szemlélve, akár a korábban feltett hetes ED alapján is futhat a piac. A várakozások szerint visszatesztelte az ék alját a piac, ahonnan esnie kellene. Ami zavar, az az rsi kép. Bull támasz fogta az esést (ez utolsó előtti hullámkép), továbbá fordulós jelzés alakul a hetes charton. Ez nálam inkább a shortból való azonnali kilépést mutat, mint belépőt, természetesen ezen a tf-n. (NEM NAPOS és NEM ÓRÁS!!!)

OTP hetes chart:


Jelenleg sokkal több jel mutat a short ellen, mint mellette (ez nem long belépő!). A kereskedési metódusba nem megyek bele. Az LD verzió is él, de szerintem, ha az is fut, akkor is bőven van még tér felfelé.

folyt.köv.

OTP - havi chart

A havi chart lassan új gyertyával bővül, a "pánik eladás" jelenleg csak egy nagy spike-ként jelentkezik a havi grafikonon. Nem tudom elvetni a havi chart alapján az impulse számozást, még mindig játékban van, még ha csökkent is a lehetősége, de nem tudom elvetni. Sőt, lehet nem is tudom hátrább sorolni, mint ahogy azt korábban gondoltam. A negyedik hullám ebben az esetben térben megfeleltethető a második hullámnak. Ráadásul az rsi képen nincs divergencia (nem feltétel, sőt egy szinttel magasabb fordulónál nincs is, de itt nem hiszem, hogy erről van szó), továbbá a tömegnek ez fájna a legjobban. Mielőtt megvádolnátok, hogy bull vagyok szeretném jelezni, hogy nem köteleződtem el egyik irányba sem. Gyakorlatilag nem is érdekel jelen pillanatban, hogy a korábbi jelzés szerint volt-e meg a csúcs, vagy majd csak ezután következik be, kereskedési szempontból jelen helyzetben lényegtelen.

OTP havi chart:

foly.köv.