Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 18 September 2012

Bux

A bux esetében a lefelé menő ZZ szépen kirajzolódik. Ha hsz jön, akkor ZZ fog felfelé menni, ha flat, akkor nagy eséllyel ZZ helyett dZZ. Holnap egy oldalazással, eséssel nyithatunk, majd északnak fordul a piac, az emelkedés fogja eldönteni, hogy hol vagyunk jelenleg a korrekcióban. Ez az esés nem impulse! 

Bux órás chart:




OTP

Tegnap nap írtam elemzést. Nem volt értelme. A mai nap azonban megjött a következő 5 hullám lefelé, lényeges és új adat keletkezett, érdemes megnézni a papír chartját.
Naposon a mai aljhoz kiteszem az (a) jelölést, ami még nem végleges, főleg nem ezen a tf-n. A divergencia valamint a lefordulás nagysága miatt, azonban azt hiszem a felfelé tartó impulse hullámnak vége. Kérdés, hogy mi jött lefelé (a) hullám, vagy esetleg egy (1) hullám. A nagyobb tf-s kép, illetve az órás alapján, amit később részletezek az a hullámra adok nagyobb esélyt.

OTP napos chart:


Az órás grafikonnal sokat szenvedünk és szerintem még egy ideig a leszúrás miatt fogunk is, amíg jó messzire nem hagyjuk el. A tetőtől indulok az értelmezéssel.
A lefelé mozgást, amíg ezzel ellentétes mozgást nem látok korrekcióként kezelem. A lefelé menet egyenlőre a 23%-os fibo körül mozog, ez alacsony retrace, de ehhez hozzá vagyunk szokva a mostani emelkedésben. A mozgásra vonatkozóan kétféle lehetőséget tudok elképzelni. A csúcstól való lefelé jövet bizonyára nem impulse, a trendcsatorna törés elmaradása nem támasztja alá. Az esést a bull támasz zónája fogta, RSI értéke az MA9-es görbe alatt volt folyamatosan a csúcs elérése után, most megérintette miután 3-4 alkalommal lefordult róla, ez figyelemre méltó jel. Stochastic alapján el tudok képzelni egy negyedik hullámot. Az alj elérése utána  piac inkább oldalazott, mint északnak fordult.  Ez alapján két verziót vázolok fel. 

1) Lefelé egy ZZ jött, zz csatorna kis kiszúrással, de rendben van, c=161,8 a, ez is oké. A nagyobb képen ez vagy egy hsz, vagy egy exp. flat lesz. Exp. flat esetén a papír visszamehet a korábbi csúcs környékére, vagy túlmehet rajta. Hsz esetében nehéz célárat mondani, de a legnagyobb esélyt a 4.100 alá érkezésnek adnám. Az első esetben esélyes lenne egy dZZ felfelé (vagy ZZ), második esetben ZZ.

2) A lefelé menet még nincs kész, egy LD jön lefelé, melynek utolsó hullámát holnap látjuk, célzóna 3.900 környéke. A célzóna elérése után északnak fordul a piac és nehezen előrejelezhető szintekre megy vissza. Sorrenben 3.950, 3.981, 4.010 stb. 

+1) Tegnap írtam, hogy időben rövid a korrekció, a mai nappal időben már megfelelő, hosszabb, mint az előtte lévők, ez egyben azt is jelenthetné, hogy teljesen vége a korrekciónak és ismételt emelkedés jön, szerintem ezt hinnék el most nagyon kevesek:o), de reális.

OTP órás chart: