Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 30 November 2014

Gold

Izgalom az arany piacán :) EWI bemondta a fordulatot napokkal ezelőtt, közben Svájcban népszavazás. Nagyjából egy hete volt egy kis konzultáció emailen, akkor ezt gondoltam az aranyról:

"az ábrán a mélypont akár  4/b is lehet

ezen az ábrán (havi) egy biztos nincs, fordulós jelzés, ami triggerelődött volna, 1400-ig felmehet, ha lesz jel

megnéztem hetesen, nem győzött meg a longról, majd, ha rsi megtámaszkodik 40-nél. 1250-nél fontos hogy mit csinál

ha a második ábrát nézed és hsz-ben gondolkozol, akkor nem találom az indikátorképen a hszt, persze ettől még lehet

nekem ez nem long, hetesen most,bár jó lehetőség lehet, de 60-70 pont kockázat 50 pont hozadékot látok defenzív stratégia mellett, nem akarom a kedved elvenni, sokszor nincs igazam, esetleg ha csinál egy korrekciót akkor az rr máshogy alakul itt nekem nem éri meg főleg nem certivel játszani"

Az akkori ábráim:


Ha RSI 40-n most megtámaszkodik, és ad egy fordulós jelet, akkor talán érdemes lehet a longban gondolkozni, mivel második long szignál és megfelelő RR, de ehhez idő kell, napos utolsó gyertya nagyon bear, nem lépnék vele szemben, most még nem.


A nem lépés azt jelenti, hogy a kereskedési rendszerem szerint nincs belépési szignál, nem megfelelő a kontextus. Ettől más rendszerek persze adhattak jelet, mert valóban esélyes itt egy fordulat, de részemre "csak egy elliott-i lehetséges verzió", nem kereskedési set up. Ugyanakkor érdemes figyelni, mert akár két napon belül lehet belépési jelzés naposon.