Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 14 January 2012

Bux várakozás a 3. héttől

Kezdjük az órás ábrával. Jól látszik, hogy egy impulse-nak a vége felé járunk. Az 5. hullám 5. hullámjában van a piac. Közeleg egy korrekció, vagy egy fordulat. Az ábrán látható verziót támogatva a fordulatra látok nagyobb esélyt, de egyenlőre óvatos lennék, várjuk meg mi történik.  Az utolsó hullám esélyes,  hogy még nincs kész, valahol a 3. hullámban lehet, de nem gondolom, hogy ilyen mélységekbe ezért most érdemes lemenni.

Két dologra érdemes odafigyelni:

1) [i] < [iii], azaz a harmadik hullám nem a legrövidebb, ezért a szabályok alapján [v] hullám bármilyen hosszú lehet.

2) (i) > (iii), azaz (v) < (iii) kell lennie, ami azt jelenti, hogy a bux nem mehet 17.450 fölé

Mert, ha a piac 17.450 fölé ér, akkor ezt az értelmezést el kell dobni. 17.300 és 17.400 között fibo vonalak húzódnak. Az egyik a 127%-a az utolsó flat korrekció a hullámának, a másik (i) hullámra vetítve 50%, 61,8% és 78,6-os fibo szintek. Őszintén szólva a 127-es fibo szint valamint az ábrán piros körrel jelzett hullám nem tetszik, ez zavar. Jobban örültem volna 100% vagy 161,8%-nak, mert nem tipikus, de nem tudok vele egyenlőre mit kezdeni. Egyenlőre lefordulásra számítok, meglátjuk utána mi történik.

Bux órás chart: 

RSI és Stochastic:



Ha eggyel magasabb szintre megyünk, azaz hetes ábrát nézünk, akkor, amit látni lehet, hogy nagyon bearish a piac. Mutatom, az RSI-t és Stochastic-ot. 

RSI és Stochastic a hetes charton:


Lehet benne egy kis emelkedés, pár hét maximum, de utána nagyon medve a piac. RSI-t 50-es vonal alól várnám fordulni, jelenleg 45-ig jutott, akár jó is lehet. De ezt a fajta emelkedést erőltetettnek érzem.