Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 19 April 2013

A piac

Mindenekelőtt szeretném jelezni, hogy egyéb elfoglaltságok miatt kicsit kevesebbet vagyok itt, de hamarosan  ismét több időm lesz a piaccal foglalkozni. 

A piacról

Kétségtelen sok tény mutat arra, hogy tető közelében járunk. A hirtelen nagy esések a bitcoinnál, vagy a fémek piacán, arra utalnak, hogy elkezdődött a lefordulás. Mindezek ellenére ne várjátok tőlem, hogy shortot kiabáljak és aki jelenleg shortot kiállt, azt szerintem kerüljétek el! A legtöbb termék esetében nincs bizonyíték a lefordulás tényére, sőt egy-két esetben a "right look" pont egy újabb emelkedést kívánna meg. Ha bent is van a tető, nagyon esélyes az indikátorok alapján egy magas retrace. Szerintem egy ilyen szintű esést nem lehet lekésni, ha csak az OTP-be gondolok bele, még 1.000 forinttal a tető alatt egy biztos belépés is megfelelő hasznot fog hozni és nem égeti el addig a tőkét, míg egy korai short, ha kitartó is az ember és bírja a risket, pszichésen tönkre teheti a következő pár hétben és pont azon a ponton lesz bizonytalan, ahol keményen poziba kellene ülni.

OTP

Nem akarok sokat írni róla, a leginkább a következő scennáriót figyelem, óráson:


Nem szeretem az exp. LD-t, az esetek olyan kis százalékában működik, hogy csak utólag vagyok hajlandó elfogadni, ezért inkább más verziót keresek. Annál is inkább, mert korábban a DAX vagy a BUX esetében is igazam lett a dZZ-ben való gondolkodásban helyette. Nem tudom kizárni, indokolt is ez a változat, de nekem nincs meg ezzel kapcsolatban az intuitív töltet, hogy elfogadjam, inkább mást megoldást keresek. Nem várom, hogy még lesz egy up, de nagyon el tudom képzelni, el tudom fogadni, nem fog meglepni, ha bekövetkezik. Érdemes figyelembe venni, hogy az USD/HUF és az OTP mozgása elvált egymástól, tegnap a Dow és a Nasdaq-nál is hasonló dolgot lehetett látni kis tf-n, vigyázat, ez korrekcióra utalhat ezeken a piacokon, nem impulse-ra.

Egyébként nem érdemes ezen vitatkozni, a piac majd eldönti kinek lesz igaza!

USD/HUF

Szabályt nem sértett, mindemellett érdekes grafikont produkált. Most egyenlőre nem írok róla többet. El tudom képzelni, hogy itt volt az alj, de azt is belelátom, hogy csak egy a hullámot láttunk lefelé. A devizapiac adatai kevésbé megbízhatóak, nincs közös, egységes piac, ezért sok dolgot fenntartással kell kezelni.


MTelekom

Szabályt nem sértett, a verzió még áll.