Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 26 October 2010

Szög a fejbe

Ma Twerrel történt beszélgetés közben, ahogy az ábrákat néztem valami szöget ütött a fejembe,  ismerős volt az alakzat, de nem az OTP chartján. Megtaláltam. Korábban sokat nézegettem Mr. T-vel az ábrát, próbáltuk megtalálni rá a helyes számozást, most újra elővettem és egy elég valószínű alternatíva bontakozott ki.

Napi chart:

Piros fibo vonal. Az eggyel magasabb szintű hullámot a C 0.618; 0.382 arányban osztja. Azaz a Minor 1 és 2. Ez nem lehet új hiszen ezt a retrace szintet várjuk. (23.900-24.100 környéke)

Minute számozás kékkel:

A fibo szintek a hullámok nagyságának a meghatározásához vannak megjelölve.
1) II. 78,6%-os retrace I-nek
2) III. 261,8%-os szintje I-nek
3) V. 100%-a I-nek.

A korrekciós hullámok szerkezete 3-3-5 flat. A-ba 3 hullám visz, majd onnan 3 B-be és 5 C-be, melynél most a 4. hullámot látjuk.
Ez alapján lehet, hogy a háromszöget rosszul rajzoltam meg, behúztam újra (bár ebben nem vagyok biztos, hogy Elliott szerint lehetséges e) Ez a kék pontozott vonal.

A fenti alternatíva megmagyarázná azt a fajta emelkedést, amit a rossz adatok (makrogazdaság) ellenére látunk (hasonlóan akár az SP-ben is), illetve azt mondja, hogy lesz még egy emelkedés a nagy esés előtt.


Mr. T. még nem tudta átnézni és jól megkritizálni, remélem nem talál benne sok hibát, mert túl sok minden mutat helyes Elliott ciklus irányába.:o)

Mr. T. rávilágított az ábrában egy Elliottos szabály sértésre, illetve csak abban az esetben, ha a C hullám így valósul  meg. Az lenne a megoldás, ha C-be 3-3-3-3-3 hullámszerkezet vezetne, amit komoly lesz megélni a piacon:o), ha úgy lesz.  Mindez azt jelenti, hogy az ábrában a B hullámtól induló számozás nem jó. Az ábrát így fent hagyom még egy ideig, hogy esetleg más is kritikát tudjon mondani róla. (OTP esetében nem áll fenn az ütközés!!!)

A hiba a fenti ábrában, hogy a kis kékkel számozott 4. hullám belemegy az 1. hullám területébe. Ez nem lehetséges, csak egy 3-3-3-3-3 kombinációban, minden más jónak tűnik. A következtetés, hogy nem fog lezárulni a fentiek alapján Minor 2.

Lehetséges alternatívák:

1) a teljes A-B-C hullám lehet 3-3-3-3-3 szerkezet
2) csak a C hullám lesz 3-3-3-3-3, ebből most az első kész, a második hármas most készül, az egész egy 3-3-5 flat
3) valamilyen kombináció lesz...

Madártávlatból - OTP

Az OTP grafikonjait nézegetve az alábbi verzió szúrt nekem szemet. A fundamentalista problémákat, illetve egyéb disszonanciákat ismerve a piac működésében, nehezen tudom elképzelni, hogy egy két hónapig még  eljátszadozunk a "nagy esés" előtt, de annyi minden egybe vág, hogy úgy gondoltam alternativaként felteszem.
Az értelmezés akkor nyerne értelmet, ha az SP szintén elmenne az alternatív irányba...

Órás chart:


A piros és kék számozás értelem szerint más szinteket jelöl. Az ábra szerint (piros számozás) most egy sideways 4. hullámban vagyunk. Elsődlegesen 5.700-as szintre esik vissza a részvény ára, majd ott fordul ismét fel. Célár utána 6.250-6300-as sáv.

Napi chart:

Ugyanez az elképzelés a kék számozással, illetve zölddel egy szittel magasabb Minor hullámban:

Kinek kinek az izlésére bízom az alternatíva kezelését!

Twer részére felteszem az elsődleges OTP számozásom. ( A III.; IV;  hullám számozására más alternatíva is van!, de szerintem ez nem lényeges, ha ugyan oda kerül az V., ha nem akkor nyilván változik a korrekció szerkezete, nálam ez az elsődleges) 
A márciusi esés korrekcióját éljük, ahol az A-B-C korrekció egy 3-3-5-ös szerkezet lenne, ahol zöld I. a Minor I. lefelé. A kék számozás Minute szint nálam.

Napi chart:






2010.10.26 - Bux1012 várakozás

Kicsit félve írok, de nem akarom a sorozatot megszakítani. Úgy látom, hogy nem sikerült az elsődleges értelmezéssel eltalálni a piac irányát. Milyen alternatívák vannak?

Órás chart:
1) valamilyen korrekciós szerkezet látunk (a-b-c hullám esetében, sub-minuette szint)
2) még mindig a negyedik hullámban vagyunk és az 5. még nem indult el (sub-minuette szint), ez egy sideways hullám


A kék számozás egy sub-sub hullám lehetséges számozása. 5. lehetséges célára 23.100 (elsődleges).

Támasz:. 23.300-350, majd 23.100, majd 22.900 (ennek eléréshez komolyabb negatív hangulat kellene, szvsz nincs)
Ellenállás 23.500, feljebb 23.740

Ma nagyobb esély látok az alsó támasz ostromának és esetleges átvitelének.

Napi chart:
 A tegnapi nap egy visszateszt lehetett. Nem sikerült visszakerülni a korábban mutatott háromszögbe.

SP 500

Két hete feltettem egy ábrát, most ismét felteszem. Az elmúlt két hétben az index nem csinált mást, mint ment a maga utján az ábra alapján fel. Tegnapi kiszűráshoz képest néhány 10 pont hiányzik csak, hogy elérje a célzónát.
Az amerikai optimista hangulat - miközben a legtöbb mutató már túlvettséget mutat, néhány meg hatalmas lufi felfújását - kihat a világ tőzsdéire és nem tudnak esni. Érdemes figyelni, mert ha előbb nem a célzóna után komoly esésre kell felkészülni. Hangsúlyozom, hogy ez egy alternatíva, Prechter értelmezésben sem elsődleges.
(A fenti chart napi timeframet takar!)

Ugyanakkor nem tudok más magyarázatot a 150 pontja tartó emelkedésre...