Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 24 April 2012

OTP várakozás

Napos alapján az OTP ábrája erős bull irányultságot mutat. Nem tudom egyenlőre eldönteni, hogy a bull verzió csak a 4/c indulásának szól, vagy egy erős északi irányt mutató extra bull számozásomat kellene előtérbe tolni. Ahelyett, hogy most részletesen kifejteném mire gondolok, inkább megvárom a holnapi napot. 

OTP napos chart:


Órás alapján más a helyzet. Az látszik, hogy erős momentumos, impulzus harmadik hullámra jellemző mozgás látok. Korrekciós csatorna törés. Órás alapján egy harmadik hullám ment északnak. Tréningeseknek mondom, hogy szvsz tovahaladó háromszöget láttunk 3380 környékén 4 óra magasságában kisebb tf-n.

Látható az ábrán, hogy a kritikus zónát, mely a gyors letörést eredményezhette volna elkerülte a piac, a berajzolt ellenállásokat momentummal vitte át, ez a piac bull, még akkor is ha holnap esetleg korrekció lesz.(figyelem órás alapon!!!!) Ha nyitás utáni két órában a mai csúcsokat lendülettel átviszi, akkor az RSI szerint erős bull marketre kell felkészülni. De szerintem nem az lesz a megoldás.

OTP órás chart:


OTP 15' chart:


Sok a kérdés a fejemben, kis tf-n nem tudom eldönteni, hogy ZZ ment e felfelé, vagy az 5. hullám nyúlt meg. A holnapi nap sokat fog mondani. Nem akarok rövid távra célárat írni, az emelkedés minimum végét 3600 fölé tenném, pontos célárat majd holnap. A magam részéről örülnék egy ED-nek 4/c-ben, majd meglátjuk, hogy valóban az e. Ha ED lemehet 3440 környékére, ha impulse, akkor szvsz lesz egy fél nap lassú mozgás, hisz 2 is az volt. Ha 4. akkor 3480-3500 lehet egy lehetséges célár,  majd utána észak és ebben az esetben számolni kell egy sling shotra....


feladvány

A tréning részvevőknek mutatok egy ábrát. (nem akarok jutalmat felajánlani, addig amíg egy korábbit nem teljesítettem. Valakinek tartozom egy csokival, nem adtam oda a hétvégén, sőt sajnos nem tudom kinek is tartozom , kérem a korábbi feladványok nyerteseit jelentkezzenek emailen) A jutalmat itt a piac adja, a válaszokat, elmélkedést emailen várom, jó megoldás esetén küldöm a hozzá tartozó instrumentumot, amibe holnap saját döntése alapján beszállhat.


OTP - gyors

Egy kis segítség a tréningeseknek, de nyitót nem vesszük figyelembe, önmagában'


RSI 5'

RSI 15'


OTP várakozás

Nem akarok egyenlőre sokat írni. Két verzió van, az egyik szerint jelenleg még a korrekció fázisában vagyunk B hullámban, a másik szerint egy running flattal vége lett a korrekciónak, már az 5. hullám jön lefelé. Egyenlőre nem tudok dönteni, de nem is kell. A kritikus zónát figyelem, eléri e a piac, illetve mit csinál ott. De figyelem  a tegnapi napi mozgást is, mert eleve egy vételi signál közeli pozícióban van, kérdés, hogy ma triggereli e, vagy semlegesíti a mozgást.


OTP órás chart:



Tegnap este a neten megnéztem egy oldalt, ahol az OTP-re több indikátor jelzését tették ki. Kivétel nélkül mindegyik eladási irányt mutatott. Nekem ez gyanús, annál is inkább, mert egy energikus C hullám jöhetne felfelé. Ez nem a támogatott verzióm, most nem támogatok verziót, majd a piac eldönti mit szeretne és az alapján cselekszem majd.