Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 15 May 2011

OTP várakozás - 2011. 20 hét I. - javítva

Elgondolkoztam, Charlie és Twer által említett kételyek, mint ahogy írtam, bennem is megvannak, nagyon szükséges lenne egy felfelé hullámra  a teljes képhez Buxban. (napos ábra korábban írt piros verzió), de nem tudom milyen formában lesz meg.
Lehetséges, hogy a zárókorrekciós alakzat ék/háromszög az OTP esetében, vagy C hullám helyén egy ending diagonal. Ez alapján esés lehet holnap 6.150-es zónába (esetleg 6.100), majd a zónából való elmozdulás adhatja meg, hogy mi fog történni:

1) Ultra bearish, korábban feltett verzió, óriás C hullám lefelé
2) valamilyen összetett korrekciós szerkezet (ED, Wedge)

Órás chart:




Bux1112 várakozás - 20. hét I.

A pénteki nap alapján azt kell feltételeznem, hogy az esés korrekciója nem zigzag lesz, hanem flat v. háromszög. Az ábrából úgy tűnik, hogy a 3-3-X szerkezet második hármasának 1-2. hulláma volt meg, most jön a 3. lefelé. B hullámra nehéz értéket mondani, talán 23.600- fogja meg az esést, ahonnan jöhet 3 v. 5 hullámban egy emelkedés.  (Rövid időtávon bearish a piac, de egy felfelé emelkedés nekem még hiányzik...) 

Bux1112 órás chart:


Sokat gondolkozom Twer által jelzett céláron, vannak alternatívák, melyek megoldást jelenthetnek rá, Elliottos értelemben is, de ezzel még várok, egyenlőre órás ábrán lássuk mi történik. 23.700 erős ellenállás volt, nem lepődnék meg rajta, ha a nyitásban történő esés után emelkedés jönne. A lefelé indulást tényként kell elfogadnunk, amerika péntekje után. (Ha mégsem viszi át a 23.700-at, akkor pénteken már láttuk lefelé a 3 hullámot,  nem tudom határozottan állítani, hogy megtörtént e vagy sem, majd emelkedés jöhet 3 v. 5 hullámban.)

OTP várakozás - 2011. 20. hét I.

Sajnos a péntekre feltett elemzés nem került elő, pedig telitalálat volt. Nyitásban szépen belement a célzónába, majd esni kezdett, délután ismét egy emelkedés.
Az alábbi képekről minden leolvasható.

OTP órás chart:




Közelebről:



Az OTP esetében több jel is mutat arra, hogy elérte az ide évi csúcsát és elkezdi az intenzív esést. Várakozásaim szerint holnap 6.150 környékén nyithat (ha nem lesz extrém megnyúlás), majd oldalazás 6.200-6.250 magasságáig, utána további esés 5.950-6.000 környékére (nem feltétlenül holnap)