Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 11 October 2011

OTP és Bux várakozás szerdától

Nem akarok változtatni a tegnap leírt elképzeléseken, az ábrák alapján a bux holnap kimegy új csúcsra, hasonlóan a határidő is, a célárak változatlanok. Az OTP esetében a célár zóna teljesült, a grafikonok alapján talán benne lehet még egy gyors felfelé kör 3400 környékéig, de ebben már nem vagyok biztos, nem akarok túl kis tf-re lemenni, mert keveregnek a fejembe a chartok. OTP esetében még mindig működik, hogy új low lesz a lefelé körben (órás tf-t nézve)

Ajánlom mindenkinek, hogy az órás (vagy napos) charton tanulja az elemzést. Én is beleestem, pedig engem is figyelmeztettek, hogy minden kezdő a truncation hullámot sokszor használja abban az esetben, ha nem áll össze a kép, holott ez a típus sokkal ritkább, mint ahogy azt gondoljuk. Truncation hullámot maximum utólag érdemes kijelölni. (megj.: egy Zig-Zag A hullámának a végén oly kicsi az esés, hogy leírni sem tudom, egy erős, nagyon erős 3. hullám után inkább várható a felbukkanása, de nem gyakori)

Még egyszer a célárak:

Bux                 17200+
Bux1112:       17.300-400
OTP:               3.300, esetleg 3.350- 3400

Vegyük észre, hogy korrekcióról beszélünk melynek időtávja minimálisan 3 hét, azonban ennél hosszabbra, akár december végéig tartó korrekciós szakaszra lehet számítani. A célárak elérése így lassabb lehet, mint a lefelé jövetnél. A "jó hír", hogy sokkal magasabbra juthatunk, mint amit előzetesen gondoltuk. Ebből csak az OTP a kakukk tojás, ott egy magasabb retrace szintre való feljutás, csak kombinációban tudok elképzelni (pl flat + ZZ), ami a tv háttér miatt, illetve annak gyors változása (AB vagy EU ítélet) valós elképzelés.

OTP és Bux várakozás keddtől

Van még olyan helye az országnak, ahol a 3G-s internet nem üzemel, ez normális, de, az talán nem, hogy ez épp a Balaton környéke legyen... A tegnapi mozgás alapján át kell néznem majd mindent,  mert láthatóan valami nem stimmel.

A bux a piros zónában fordult, de nagyobb eséllyel azt gondolom, hogy egy lefelé kör még belefér (sideways), ami lemehet a piros zónához, de annál mélyebbre talán már nem.  Ha egyből felfelé indul, akkor a célár és most a spike miatt minimumot mondok 17.200+ vagy 17800+, az első felfelé körben. (hati első ár 17400)

Bux órás chart:



Az OTP mozgása impulsnak tűnik, 3.300 lehet a célár.... de jobban meg kell néznem, erre pedig szerda este előtt nem lesz alkalmam.




OTP 15' chart: