Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 31 March 2011

MOL a megoldás kulcsa

BUXra vonatkozó megállapítást tartalmaz, érdemes elolvasni!!!

Nem fér a fejembe és napok óta gondolkozom rajta mi lehet a megoldása a jelenlegi helyzetnek. A bux és a bux1112 vizsgálata inkább csak kétségek között hagyott. Szokás szerint a Bux és a Bux1112-vel kezdtem, majd OTP. Arra gondoltam nézzük meg a MOL-t is, mert e kettő utóbbi fogja az első kettő mozgását meghatározni.(egyenlőre Mtelekommal nem kalkulálok fogja az osztalék) A MOL esetében egy komoly C hullámot várok már egy ideje lefelé, napos vonatkozásban, de az intenzív mozgás csak nem akart elindulni, sőt össze vissza ugrálva komoly utat tett meg sok esetben napon belül is. Az ábrákat megnézve tisztázódik a kép, nem hármas szerkezetű B hullámról van szó, hanem 3-3-3-3-3 szerkezetről.

Mol napos chart:

MOL órás chart:


B hullám pozíciójában egy háromszög található, ami magyarázatot ad az elmúlt napok mozgására és arra, hogy a C hullám miért nem indult el. Ha a háromszöget jól jelöltem, akkor a MOL nagyot fog esni, ami a Buxot is magával viszi, amire az OTP esése is rá fog majd tudni erősíteni...

A C hullámok 5-ös szerkezete általában jól kivehető, az esés nem egyenes vonal lesz és nem biztos, hogy holnap intenzíven el is indul!

Várakozás - OTP 13. hét IV.

A mai mozgás tovább erősítette a zöld alt számozást, ha nem tud bemenni 5.500 alá, bizony 5.700 köré fog megérkezni. A CHF további erősödése is a papír mögött áll. Az 50 napos átlag 5.700 magasságban, a 120 5.500 környékén

OTP órás chart:


OTP napos chart:


Legnagyobb eséllyel, holnap ha esne, a 120 napos átlag 5.500-nál megfogja (Bollinger szalag alja is), majd a következő napokban új csúcsra mehet, 5.700 környékére.

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 13. hét III.

Nézzük meg a lehetőségeket, kezdjük bull oldalról.

Bull A verzió

Napos Bux1112 ábráján kirajzolódik egy háromszög/ék, pozíciójából adódóan ez leading diagonalnak kellene lennie 1. hullám pozícióban. Ami mellette szólhat, az a piac mozgása az elmúlt időszakban.

Bux1112 napos chart:  




Ami nálam ellene szól, hogy a normál index nem látható, berajzolható. Ha ez is valósul meg, letörés jön a 2. hullámban, melynek jelenleg célára 23.000 alatt van.


Bull B verzió

Ha megnézzük a normál index órás ábráját, az ott látható emelkedést, akkor a jelölések alapján 4. hullámban vagyunk és a második hullámban látható a "hiányolt" sideways hullám. 5. hullám lesz a megnyúlt és most jön le a belső szerkezetében a 2. hullám, célár a kék négyszög.

Bux órás chart:


Nekem nem tetszik ez a megoldás, ennek ellenére lehet valós, de valamitől ráz a hideg, ha így tekintek rá. Bux1112 esetében is felrajzolható, de a 2. hullám ilyen formájú sideways jellege, az új csúccsal nem tetszik 2. pozícióban.

CET 20:27 folyt.

A fenti értelmezéseket erősíti, hogy a csökkenő csatornából kimásztak az indexek. Tudom az elmúlt két nap a window dressingről szólt, ezért nekem komoly megerősítésre van szükségem a következő napokban. Az első értelmezésben nem lesz meg, mert ott letörés látszik első körben a legvalószínűbbnek.


Bearis C verzió


Ez a korábban emlegetett 1-2-1-2 verzió, a zavaró a második hullámok magas retrace szintje, ami nem szokásos, de most már nem első alkalommal fordul elő a bux esetében (84,1%).

Bux napos ábra:





Bux1112 órás chart:





Ahogy látom a világban nagyon megoszlanak a vélemények a jelenlegi helyzetről, meglehetősen nagy a bizonytalanság. A Sentiment index végre kicsit bullba fordult (jöhet egy kis esés), de nem extrém módon nagy!

Azt hiszem holnap nyitásban lerántják az indexet, majd megfordul és visszahúzzák (délután?) Nem tudom eldönteni, hogy visszateszt lesz vagy más. Egy szép nagy impulse lefelé megoldaná a kérdést...

Ritkán adok tanácsot, kereskedjen mindenki a saját belátása szerint. Most azt gondolom nem árt az óvatosság. Lefelé nagyon sok hely van, lesz idő beszállni, ha arra indul el.

CET 23.04 kiegészítés

Ami nem tetszik:
- Csökkenő trendcsatorna fölé ment ( a határidő és a normál index is)
- 84,1%-os szint fogta meg, nem először, de amikor ezek a szintek fogták nem lett harmadik hullám (eddig) - MOL B hulláma is eddig a szintig ment fel
- A mozgás nekem nem elég impulsive, illetve sok az "iránytalanság"
- Két impulsive jellegű hullám van irányonként (ék/háromszög?) - MOL B hulláma háromszög, befolyásolja az indexet is
- OTP-ben  lehet még egy emelkedés, ráadásul a MOL lefelé tartó C hulláma nem lett egyértelmű
   (komplex korrekció?) - közben a MOL elemezgetése eredményre vezetet
- más-más piacokat nézve a visszaemelkedés nagyon nagyon szórt (valamilyen B hullám?) - MOL elemzésben egyértelmű a B hullám szerepe
- deviza párok (pl CHF/HUF) jelenleg a bull verzió irányába mutatnak