Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 10 March 2020

KV mellől

Újra és újra meglep, hogy mennyire jól működik az Elliott-i rendszer, mennyire jól hívja fel a figyelmet a veszélyes szituációkra és mutatja meg a reális célár zónákat.

DAX: Úgy csapódott bele a célár zónába, olyan lendülettel, amit még most is hitetlenkedve fogadok, a sebesség a furcsa, nem az eredmény.

Olaj: Az egy éve még a rendszer alapján reális célárzóna, melyet teljes hitetlenkedéssel fogadtunk elérhető közelségbe került, megvan a fundamentális kulcs is, Putyinnak és COVID-19-nek hívják.

EUR/USD: Ahogy írtam nagy esélye van a fordulatnak, megyünk északnak és a sebesség nagy lesz. Ha a lefelé menő szerkezet egy ED volt, márpedig annak könyveltem a hosszú útja során, akkor a nyárra fent leszünk 1,20 felett, sőt a célár magasabb zónára utal (1,3-1,4 is vagy még magasabbra).

USD/HUF: 2014-es elképzelések végéhez érhettünk, az akkor és nem sokkal utána vázolt célárak közül a 350-es várhatóan a  következő hónapokban nem lesz meg, forint erősödésre (dollár gyengülésre) van kilátás a charton. Pontosan meg kell majd néznem, de 277 környékre és 255-260 reális lehetőség a kereszt számára.

EUR/HUF: Egyre kevesebb az esély további csúcsok elérésére, fordulat jöhet, akár egy komolyabb forint erősödés is, 320-324-es zóna az elsődlegesen figyelt terület 328-330-as megállóval előtte.

EUR/NOK: Két lépés hátra, egy ekkora gyertyát nem lehet figyelmen kívül hagyni, short jel nem érkezett, de annál nagyobb ellenirányú jelzés igen. Egy ED végén nem ritka egy jó hírre való megrántás, majd hirtelen fordulat, de itt egyelőre a megrántás nem követte fordulat, így csak messziről szabad szemlélni az eseményeket, a hétfői gyertya információ tartalma jelenleg még: Tilos a short!.

Piacok: szükség lenne egy megnyugvásra, akár a mai nap, legalább egy lokális bika rallyra (kis tf long menet), mert ha nem törik meg a lendület, akkor a legtöbb index, részvény esetében a reális célzónák sokkal lejjebb lesznek, melyek legnagyobb problémája, hogy kritikus szintek alatt helyezkednek el, azaz a nagy tf-s támaszok (pl 2200/SP, 8000/Dax) nem fognak kitartani.