Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 11 July 2012

OTP - várakozás

OTP-ben egy dZZ jöhetett lefelé, ideális szinten 3390-en érte el az aljat, szerintem onnan fordult felfelé.  Kis tf-n a b hullám egy running flat volt (engem be szívatott c hullám lovaglás közben). Ideális fibo szint fogta, innen nagyobb tf-n emelkedés lesz, reggel nyitásban el tudom képzelni a 3410 körüli árat, de utána emelkedik, az erős záró miatt, nehéz a réssel való nyitásban gondolkodni, de záró figyelmen kívül hagyása esetében ez is benne van. Szerintem "linda" is rendben lehet a belépéshez.

OTP órás chart:


Órás charton érdemes nézni a dZZ indulását, mert kisebb tf a kiszúrás miatt félrevihet. Már tegnap is figyeltem, de a mai mélypont erősített meg benne. 

OTP 15' chart:


A lényeg felfelé ZZ lefelé dZZ, megint a hármasok, ezért fordultam kicsit bull irányba. Vagy az LD utolsó 5. hulláma, vagy egy ED készülődik felfelé, annál is egy dZZ. Kérdezzetek, mert lehet érthetetlen vagyok, sok mindent tudnék írni, mert folyamatosan figyeltem ma a mozgást, de nincs most két órám, talán a hétvégén.

Hármasok

Geometria alakzatok, de Ellliott vonatkozásában ennél többet jelentenek. Ez jelenti a piacnak a bull verzió egyetlen reményét, ha a "hármas" szakaszok végül egy ED-re állnak össze.  Persze lehet, hogy ezek csak a tavaly áprilisban indult impulse hullám korrekciós hullámai, de  az már nagyon hosszúra nyúlna, nem életszerű. Akkor inkább egy b hullám, a 2008-as esést tekintve A hullámnak, C-ED/1/b hulláma lehetne, ami még nincs kész.

Bux napi chart:

Belerajzoltam egy kb mozgást, de csak az irányok mérvadóak. Ugyanez a hármas tagolódás megtalálható az OTP-ben is.
Sokat lehet rajta gondolkozni, fel akartam dobni, hátha másnak is megindul a gondolkozása. Rengeteg dolgot tudnék írni (hsz lehetősége, ED, ZZ+ LD stb.), de fontosabbnak éreztem feldobni, mert annyi időm nincs, hogy részletesen kifejtsem. Ez az oka annak, hogy a piaci előrejelzések ennyire pontatlanok voltak, sehol az impulse magas tf-n. A forgalom csökkenése akár ED-re is utalhat, de lehet a korrekció és az LD befutó is.
Ez egy szívatós alakzat, de erre már szerintem rájöttetek, bármelyik irányba is megy a folytatás nagy eséllyel továbbra is felemészti a piaci szereplők energiáját és érzelmi tőkéjét. Szvsz, csak kis tf-n lehet jelenleg Elliott módszerével kereskedni.

USD - várakozás

A tegnap feltett 8H chart várt zónájába reggelre nem hatolt be a piac. Ennek oka lehet, hogy az utolsó hullám nem impulsenak, hanem ED-nek látszik messziről, egyenlőre. Jelenleg az első zóna alján tartózkodik a piac. A hangulat további romlásával akár éjszaka/reggel meg is foghatjuk. 8H chartról lévén szó pár gyertya plusz még nem írja át a várakozásokat, így rosszabb esetben még két-három napig várhatnánk a zóna elérését, azonban ennyi időre most nem számítok. 

USD/HUF 8H chart:


OTP 1'-es gyors

3410 környékére érkezhet majd lefelé, ahonnan északnak fordulhat 3470-80 környékére. Persze egy percesen ez egy játék csak...

OTP 1' chart:




Az ábrán nem jelölt másik lehetőség, hogy flatet csinál 3435 környékére, majd onnan esés, de akkor "csak" kb 3415 környékére. Ez bullish jelzés lenne felfelé mx 100 pont ilyen tf-n