Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 16 January 2012

Bux várakozás - keddtől

Nem volt időm valamelyik nap kifejteni, csak a megjegyzésben beírni, hogy érdemes figyelni az ending diagonal kialakulására. Miért is merült fel bennem, hogy a felfelé tartó hullám végén egy ending diagonalt feltételezzek, mint záró alakzat? 
Azért, mert az ED általában egy magasabb rendű hullám befejezésekor jelentkezik, azaz az ED hullám vége egyben egy magasabb rendű ciklus hullámának is a végét jelöli.(Intermediate C, illetve Primary 2 befejezését várjuk) Mert potenciális lehetőség, hogy a szeptember óta tartó korrekció véget ér és egy magasabb rendű ciklus impulse hulláma jelenik meg, ez lehetőség, még nem kaptunk bizonyosságot, hogy valóban így is lesz. Ugyanakkor érdekes, hogy egyre több termék esetében merül fel az alakzat megjelenésének lehetősége. Mire érdemes figyelni egy ED esetében? Az ED gyakran fejeződik be "throw over", azaz túlcsordulással, amikor az utolsó hullám túlmegy az 1.-3. által kijelölt vonalon. Az alakzat befejezése után, mindig egy gyors irányváltás következik be és az alakzat kiindulásához, vagy még annál is tovább megy a piac. Ha a befejezés csonka lesz, azaz "truncated", azt jelzi számunkra, hogy drámai változások jönnek. Nagyon örülnék annak, ha végre véget érne az oldalazás (2011 szeptembere óta tartó oldalazásra gondolok) és szép impulse hullámokat látnék, bármelyik irányba. A korrekciók, főleg a kombinációs szerkezetek (dupla, tripla) a legnehezebben felismerhető (mármint a konkrét alakzatot, a korrekció hamar felismerhetővé válik) és előre jelezhető alakzatok, lassan 4-5 hónapja ebben mozgunk, nemcsak magamon, de rajtatok is látom, hogy néha a tanácstalanságig visz a piac, hogy utána adjon egy kis bátorítást egy szép hullámmal, ami azután a másik irányba indul, mint ahogy vártuk, a korrekció ilyen.

Nézzük mi várható a bux esetében. A tegnap felrakott ábra még él, felfelé indult a piac az (v) kijelöléséhez.

Bux órás chart:


Ha az RSI-t nézem, érdekes, hogy kezd nagyon divergálni a piac, többszörös divergencia keletkezhet

Bux órás és az RSI:


Nézzük a többi indikátor esetében is látható-e a divergencia?

MACD hist.:

MACD:

Stochastic:

Bárhogy is nézzük divergencia tapasztalható a piacon, ami alátámasztja a fordulat lehetőségét a közeljövőben. Mit várok a holnapi naptól? Egy szép divergenciát, azaz holnap még emelkedhet a piac, kialakulhat egy újabb csúcs, de várakozásom szerint divergencia továbbra is fent marad, majd elindul egy esés, melynek a szerkezetéből remélhetőleg tudunk majd következtetni arra, hogy Primary 3 indult-e el, vagy valami másra kell számítanunk.


Divergenciáról, RSI-ről, hasznosságáról, beszállási pontokról, kereskedési szempontból az előnyéről a haladó tréningprogramban Cimballi részletesen fog beszélni.

(nem tudom, hogy a "magenta" szolgáltatónál, vagy a bloggernél van a nagyobb probléma, egyszerűen szenvedés ma bármit is felrakni, egyenlőre abba is hagyom...)

Blogger probléma

Többen jeleztétek, hogy probléma van a blog olvasásával, megjelenítésével.  A probléma egyértelműen a blogger rendszerében van. Érdemes ebben az esetben másik böngészőt kipróbálni sok esetben segít!