Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 14 March 2018

EUR/USD - a B oldal

Nem tudok elmenni a másik oldal lehetősége mellett sem, van egy kis időm, így leírom azt is.

Korábban írtam:

"Amennyiben a tetőről impulse hullám jött lefelé, akkor az lehetett C vagy A (erről korábban írtam). Amennyiben az impulse után ZZ halad felfelé, akkor a C verzió szerint már az 5. hullám indult el és mivel ZZ volt az első hulláma, csak ED lehet az 5. hullám (lefelé egy ZZ várható, amely nem megy ki lokális aljra). Amennyiben A hullám volt, akkor a ZZ lehet a korrekció B hulláma és egy C hullám (trendmozgató alakzat) fog délre menni, a korábban írt/mondott 1,20 környékére"

Mi van abban az esetben, ha a tetőről nem impulse hullám érkezett délnek? Akkor az csak egy három hullámfázisból álló, komplex hullám lehetett, ami csak A pozíciójában állhat. A lefelé körben hangot adtam abbéli aggályomnak, hogy 4H-n a mozgás nem tűnt 3. hullámnak, hanem inkább valamilyen ZZ C alhullámának. (Link).

Ebben az esetben egyszerű a helyzetünk, mert felfelé egy B hullámnak kell mennie, a felfelé tartó ZZ megfeleltethető ennek teljes mértékben, a minimum elvárást teljesítette is, amit egy flat b hullámmal szemben támasztok, ugyanakkor nem lehet kizárni a lehetőségét (ahogy a forintnál említettem) egy komplex hullámnak, azaz egy dZZ kialakulásának, amennyiben a ZZ tetejét kiveszi, jó eséllyel új hight is jelent majd.

A három elemzést egybeolvasva szerintem kiderül, hogy milyen lehetőségek előtt van a piac, hol vannak a fontos szintek és milyen mozgások várhatók a szintek áttörése után, hol lehet a célára a mozgásnak, melyik irányba kell setupot keresni.